De schoolschaakkamioenen van 2019, het team van De Buitenplaats.
| Foto: PR
De schoolschaakkamioenen van 2019, het team van De Buitenplaats. | Foto: PR Foto:

De Buitenplaats derde keer op rij Schoolschaakkampioen Teylingen

teylingen n Afgelopen woensdag 13 november organiseerde Jeugdschaakvereniging de Vrijpionnen uit Voorhout voor alweer de veertiende keer het Schoolschaakkampioenschap van Teylingen voor basisscholen. Ook dit jaar deden weer scholen mee uit alle drie de deelgemeentes.

Het Teylings Schoolschaakkampioenschap is een kampioenschap voor teams. Elk team bestaat uit vier spelers en strijdt in zes rondes om de titel. Het toernooi start met drie rondes om de krachtsverhoudingen te bepalen en sluit af met nog eens drie rondes waarin de teams, ingedeeld naar sterkte, om het kampioenschap in hun klasse strijden. De winnaar van de sterkste poule mag zich Schoolschaakkampioen van Teylingen noemen en krijgt, naast de bekers, ook de wisseltrofee mee naar school. Ook voor de winnaars van de vier andere poules zijn er prijzen.

Het toernooi ging woensdag tegen halftwee van start. Tachtig jongens en meisjes, verdeeld over twintig teams, kropen achter de borden en bonden de strijd aan met hun tegenstanders. In de drie voorrondes ging het er spannend aan toe maar wisten de teams van De Buitenplaats (Warmond), De Achtbaan Cluster, De Regenboog en De Andreas (alle drie Voorhout) zich te plaatsen voor de kampioenspoule. In alle poules was de spanning om te snijden, de teams vochten tot op het laatste moment voor een zo hoog mogelijke eindklassering. Wonderbaarlijk genoeg eindigden De Buitenplaats en De Regenboog in de kampioenspoule met precies hetzelfde aantal matchpunten en bordpunten, speelden ze onderling gelijk en behaalden zij ook nog eens exact dezelfde resultaten tegen de overige twee teams in de poule. Het resultaat van de voorrondes moest daarom de doorslag geven maar ook daar pakten de teams evenveel matchpunten! De bordpunten gaven daar dan de doorslag, De Buitenplaats wist in de voorrondes net één bordpuntje meer in de wacht te slepen. Daarmee pakten zij voor de derde keer op rij de titel en mochten zij wederom de prachtige trofee meenemen naar Warmond.

De einduitslag:

1. De Buitenplaats Warmond

2. De Regenboog Masters, Voorhout

3. Achtbaan Cluster Masters,
Voorhout

4. Andreas Spionnen, Voorhout


Minioren Columbiaan ronde verder

voorhout n De jongste zwemgroep van zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout is tweede geworden bij de eerste voorronde van de Minioren Club Meet in Gouda.

Het team zwom een goede wedstrijd tegen 31 andere zwemploegen. De snelste vereniging was in totaal negen seconden sneller. De minioren-zwemgroep bestaat uit jongens en meiden van 6 t/m 12 jaar. Deze zwemmers zwommen technisch een goede en foutloze wedstrijd. Er waren heel veel luide en enthousiaste supporters aanwezig, dit zorgde voor een 100% teamprestatie! Ondertussen is er ook een landelijk overzicht gepubliceerd op de KNZB-site. Daaruit blijkt dat onze minioren bij deze voorronde de derde ploeg van Nederland geworden is. Op 9 februari zwemmen ze de tweede voorronde en daarna is bekend welke zestien ploegen van Nederland op 6 april de nationale Minioren Club Meet-finale gaan zwemmen. Het was en is dus een zeer spannende competitie.

De Minioren werden tweede geworden bij de eerste voorronde van de Minioren Club Meet. | Foto: PR