Zoals iedere klucht ook in deze hilarische situaties. | Foto: PR
Zoals iedere klucht ook in deze hilarische situaties. | Foto: PR Foto: Henk Keijzer

St. Matthias met het Joppekoor

warmond n Zondag 17 november stroomde het Trefpunt in Warmond vol. Op initiatief van harmonie St. Matthias trad de harmonie samen op met het Joppekoor.

Bijna 200 toeschouwers genoten eerst van een keur van Hollandse liedjes die het Joppekoor o.l.v. dirigent Jan van der Voet met o.a: Het ruisen der golven, de verzonken stad en La Paloma. In de pauze werden er taarten en cakes geserveerd, gebakken door de leden van de harmonie. Ook was er een loterij met mooie prijzen zoals vrijkaarten geschonken door theater het Trefpunt.
Daarna trad de harmonie aan o.l.v. Patricia Kerkdijk: het orkest had mooie werken ingestudeerd, die allemaal te maken hebben met boten en water. El Capitan was een strakke mars, gevolgd door het lastige Rainbow Warriors van Kees Vlak. Lianne Ouwehand speelde in "My heart will go on" uit de film Titanic een prachtige solopartij, waarna het applaus geheel voor haar was!
Na het mooi uitgevoerde Pirates of the Caribbean wordt Yvonne Blok naar voren geroepen. Zij was op 1 september 25 jaar lid van harmonie St. Matthias en kreeg vanavond een zilveren insigne opgespeld na een korte speech van bestuurslid Meriam Beljon. Inmiddels had het Joppekoor zich op het podium opgesteld achter de harmonie. Gezamenlijk brengen zij de Amsterdamse Grachten tot leven, gevolgd door het gedragen Slavenkoor uit Nabucco. Mooi gezongen door het Joppekoor met de eigen tekst "Zilte tranen". Een hele overgang was het naar "Het Kleine café aan de haven" en "Op de sluizen van IJmuiden", maar het publiek volgde moeiteloos.
Bram van Leuveren praatte de avond aan elkaar en peutert er nog een toegift uit: Warmond oh Warmond. Het volkslied werd luidkeels meegezongen door het enthousiaste publiek. Prima afsluiter van deze gezellige middag en een samenwerking die voor herhaling vatbaar lijkt…….
Wilt u ook in de harmonie komen spelen? Dat kan: we zijn op zoek naar nieuwe muzikanten en tot 1 januari kunt u elke maandag gratis mee repeteren tot 1 januari 2020. Elke maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Trefpunt aan de Herenweg in Warmond.


Hilarische klucht 'Bedevaart naar Bonaire' bij Matthias Toneel

warmond n Zaterdag 16 november speelde toneelgroep Sint Matthias in Het Trefpunt te Warmond de klucht 'Bedevaart naar Bonaire' van Maurits Keyzer.

Het stuk speelt zich af in een klooster waar Moeder Overste, gespeeld door Els Versluys, in een ziekbed ligt en de nonnen om haar heen zich bedenken wie Moeder Overste moet opvolgen als zij er niet meer is. De nonnen, gespeeld door Anne Schavemaker, Judith Wijkhuizen en Saskia Neuijen, krijgen bezoek van mevrouw van Bredeweg, gespeeld door Brenda Keijzer, en haar dochter Gaby, gespeeld door Esther van Leeuwen. Deze laatste hebben het gemunt op de erfenis van Moeder Overste. De pastoor die de laatste sacramenten komt toedienen aan Moeder Overste wordt op verrassende wijze door Christiaan MacKay gespeeld in een rolstoel, vanwege een beenbreuk opgelopen in de week voorafgaande aan de première. Ook de rol van crimineel Carlo Nanini bleek niet vanzelf ingevuld te kunnen worden. Hiervoor werd twee weken voor de première alsnog Bram van Leuveren 'ingevlogen' door regisseur Sjaak van Schie. Maar die tegenslagen waren snel vergeten toen het stuk zaterdag jongstleden enorm bleek aan te slaan bij het Warmondse publiek. De hilarische scenes werden goed gewaardeerd met luid geschater vanuit de zaal.

Wilt u ook een avondje schateren, dan kan dat nog steeds. Het stuk wordt door Matthias nog twee keer gespeeld op vrijdagavond 22 november en zaterdagavond 23 november in de theaterzaal van Het Trefpunt aan de Herenweg 80 te Warmond. De toegang bedraagt 7,50 euro per persoon en kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het stuk aan de deur van het theater. Donateurs van Matthias verkrijgen gratis toegang op vertoon van hun donateurkaart. De voorstelling begint 20.15 uur. Tijdens de pauze zijn er lootjes voor de loterij te koop om een deel van de kosten van de voorstelling te financieren.


Yvonne Blok, 25 jaar lid van St Matthias, kreeg een oorkonde. | Foto: PR