Kinderen houden van Sint en Piet. Teun is blij en steekt zijn duim op.
Kinderen houden van Sint en Piet. Teun is blij en steekt zijn duim op. Foto:

Goedheiligman leidt Pieten-polonaise

Vervolg van voorpagina

Burgemeester Carla Breuer verwelkomt de kindervriend in de haven. Het was afgeladen vol op het plein met honderden fans van de Goedheiligman. De bisschop uit Spanje stond op een groot, hoog podium. Ouders die verder weg stonden namen hun kinderen op de nek. Iedereen kon zo met eigen ogen zien dat de Sint echt gearriveerd was. De Bisschop uit Spanje maakt dan aan alle onzekerheid een einde. Met luide, maar waardige stem verkondigt hij dat ieder kind zijn schoen mag zetten. Daarna klinkt een luid applaus.

Polonaise

Van de haven rijdt de Heilige Nicolaas op zijn schimmel naar het kerkplein in de Hoofdstraat. Daar delen Pieten zakjes met (glutenvrije)pepernoten en suikerwerk uit. Sinterklaas op zijn bisschoppelijke zetel geniet van de circuspieten, bewondert de dansvoorstellingen en luistert naar de muziek van het Pietenorkest. Daarna laat de Sint zich geduldig tientallen keren fotograferen met zijn fans op schoot.
Als alle snoetjes digitaal vastgelegd zijn, laat de eerbiedwaardige grijsaard zien dat hij nog in een puike conditie is. Hij leidt de grote Pieten-polonaise tot de zon achter de huizen verdwijnt. Dan vertrekt Sinterklaas. Hij moet met zijn Pieten het dak op om zoveel mogelijk schoentjes te vullen.

Tekst en foto's: Piet de Boer


Afbeelding
Afbeelding