Ineke Laroo nam het onderhoudswerktuig dankbaar in ontvangst.
Ineke Laroo nam het onderhoudswerktuig dankbaar in ontvangst. "We zijn hier heel blij mee!'' | Foto: PR Foto:

Bladblazer voor Overbosch

VOORHOUT n De Kringloopwinkel Herenstraat 63 doneert een bladblazer aan de stichting Vrienden van het Overbosch. De vrijwilligers werden maandag 18 november totaal verrast door deze gulle geste van de Kringloopwinkel.

Het Overbosch wordt al acht jaar onderhouden door de mensen, die passie hebben voor dit uniek stukje bosnatuur. In 2012 zorgden zij voor een fraai kleischelpenpad, maar je wilt natuurlijk wel dat dit pad in de herfst goed zichtbaar is. Daarom zijn de vrijwilligers regelmatig in de weer om het blad van het pad te verwijderen. Dit blad te verwijderen met alleen maar harken is lichamelijk zwaar en tijdrovend. De komst van de bladblazer is dé oplossing voor deze twee uitdagingen.


Onlangs probeerde de stichting Vrienden van het Overbosch een bladblazer te bemachtigen bij de HLT-beursvloer. Hoewel daar goede contacten werden gelegd, zat er geen bladblazer in. De vrijwilligers van de Kringloopwinkel Herenstraat 63 hoorden hier van en besloten om de Overboschvrijwilligers te steunen met de komst van de bladblazer.
Aad van der Meer van de Kringloopwinkel laat weten: "We zijn blij, dat we de vrijwilligers kunnen helpen met deze bladblazer.'' Ineke Laroo nam het onderhoudswerktuig dankbaar in ontvangst. Ze stelde: "We zijn hier heel blij mee!'' Voorzitter Joep Derksen van de Stichting Vrienden van het Overbosch concludeerde: "Met deze bladblazer wordt het herfstwerk voor onze vrijwilligers een stuk aangenamer!''


Vernieuwde online wegwijzer voor zorgprofessionals

regio n Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft de website voor professionals in de regio Hollands Midden www.cjgprof.nl opnieuw ingericht. De website www.cjgprof.nl is ontwikkeld voor iedereen die in zijn werk veel contact heeft met jongeren en gezinnen. Huisartsen, vrijwilligers, sportverenigingen, voorschoolse voorzieningen en bijvoorbeeld scholen vinden er verschillende sociale kaarten op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Zij kunnen elkaar en hun collega's bij het Centrum voor Jeugd en Gezin zo beter vinden. Via de website kunnen professionals met hun vragen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin door gebruik te maken van het E-consult of het chatspreekuur.


Duurzaam Sinterklaas vieren

VOORHOUT n Justyna van der Hulst en Kim Gelderblom organiseren een speelgoed ruilmarkt onder de naam RecycleSint-Voorhout.

Met Het Heerlijke Avondje in zicht is dit de uitgerekende kans om af te rekenen met de dure decembermaand. Reken af met cadeautjes zoeken, geld uitgeven en de stress die dat met zich mee kan brengen. Laat je verrassen en kom jouw speelgoed ruilen! RecycleSint is een landelijk initiatief maar nu ook dicht bij huis, namelijk in onze eigen Voorhout. Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Inmiddels zijn de eerste drie dagen van het inbrengen achter de rug en oh, wat zijn er veel ruil-cadeaus ingebracht! "Het is erg leuk om te zien dat de mensen die de tassen inbrengen zo enthousiast zijn en zij de duurzame gedachte achter dit evenement waarderen. De schappen zijn daardoor al aardig gevuld, wat een gezellige ruildag belooft. Sommigen brengen in om vrijdag aanstaande te kunnen ruilen, en anderen bergen cadeaus in als gift. Mocht er speelgoed overblijven gaat deze naar een goed doel, zodat er hoe dan ook een kind van het speelgoed kan genieten."

De gedachte die achter de RecycleSint zit, komt overeen met die van Paraplu, een pop-up winkel met een missie. In de winkel worden tweedehands kinder- en dameskleding van goede kwaliteit verkocht, maar ook producten van lokale ondernemers, zoals sieraden en schilderijen. Het doel is niet om winst te maken, maar om contact te leggen en inwoners van de gemeente de gelegenheid te bieden om elkaar te ontmoeten. De speelgoedruilmarkt vindt plaats op vrijdag 22 november aanstaande tussen 16.00 en 20.00 uur bij Paraplu, Herenstraat 55 te Voorhout. Ben u geïnteresseerd en wilt u meer weten dan verwijzen wij graag naar onze Facebookpagina RecycleSint-Voorhout. Daar kunt u het evenement vinden en meer lezen over deze actie. Ook de spelregels van het inbrengen staan daar duidelijk omschreven. Geen facebook, geen probleem. De vrijwilligers van Paraplu staan u graag te woord.

Koop geen nieuw speelgoed, ruil het! | Foto: PR