Waardering tijdens het Jaarlijkse Vrijwilligersfeest

teylingen n Donderdag 12 december organiseert Welzijn Teylingen in samenwerking met de Gemeente Teylingen het jaarlijks terugkerende Vrijwilligersfeest. Vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties, stichtingen en verenigingen, maar ook vrijwilligers van buurinitiatieven zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Het hele jaar zijn vrijwilligers actief, vaak met veel liefde voor hun organisatie en voor de inwoners van Teylingen. De gemeente Teylingen waardeert deze inzet, want hierdoor is er veel mogelijk op het gebied van sport, kunst en cultuur, onderwijs, jongeren, welzijn of zorg. Deze waardering willen de Gemeente en Welzijn Teylingen graag laten blijken met het jaarlijkse Vrijwilligersfeest. Op donderdag 12 december van 17 uur tot 19 uur bij Cheers!, Herenstraat 106 Voorhout. Tijdens deze avond geniet men niet alleen van gezelligheid met een hapje en een drankje, maar wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Teylinger Trofee 2019. Uit de drie winnaars van het hele jaar wordt één winnaar gekozen als het beste vrijwilligersinitiatief van 2019. Zij ontvangen een trofee en een mooi geldbedrag uit handen van wethouder Arno van Kempen. Wie vrijwilliger is bij een organisatie, stichting of vereniging in Teylingen of als vrijwilliger zelf een vrijwilligersinitiatief heeft opgezet is van harte welkom. Vooraf aanmelden is nodig i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan via de Vrijwilligersacademie Bollenstreek: www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl. Voor vragen en informatie over deze avond kan men contact opnemen met Welzijn Teylingen door te bellen naar: 0252 231805 of door een mail te sturen naar: info@welzijnteylingen.nl.


Inloopspreekuur vrijwilligerswerk

teylingen n In Teylingen bestaat een enorm aanbod van vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is nuttig, maar vooral ook heel leuk. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is, kom dan naar het Inloopspreekuur vrijwilligerswerk.

Samen met u onderzoeken de vrijwillige adviseurs welke ervaring of talenten u heeft, wat u graag wilt doen en welke verenigingen of stichtingen misschien iets te bieden hebben. Het eerstkomende spreekuur is op donderdag 21 november in de Bibliotheek Sassenheim, Kerklaan 42, van 18.30 - 19.30 uur. Er is vrijwilligerswerk voor jong en oud, voor wie heel druk is of alle tijd heeft. Of u nu wilt tuinieren, opruimen, coachen, gezelligheid bieden, of aan de slag wilt met de boekhouding, het is er allemaal. Dus als u niet precies weet waar uw zoektocht naar een leuke vrijwilligersbaan kan starten, loop dan eens binnen. Het Inloopspreekuur vindt iedere 3e donderdag van de maand plaats. Ook vrijwilligersorganisaties zijn welkom op het spreekuur. Zij kunnen in gesprek gaan met de adviseurs (of bezoeker) om te vertellen waar zij naar op zoek zijn. Of folders achterlaten van hun vereniging. Wie niet naar het inloopspreekuur kan komen, kan een kijkje nemen op de online vrijwilligersvacaturebank. Daarin staan allerlei leuke vacatures van de 200 organisaties die in Teylingen actief zijn. Vrijwilligers kunnen zich aanprijzen door een eigen profiel aan te maken. Zie alle vacatures op: www.vacaturebankwelzijnteylingen.nl.
Voor meer informatie, neem contact op met Maria Zwart, adviseur vrijwillige inzet, 0252-231805, m.zwart@welzijnteylingen.nl.


Middag Welzijn Teylingen en TotalCareStore"

teylingen n Seniorenvereniging Teylingen organiseert op maandagmiddag 25 november een gezamenlijke informatie-middag voor alle senioren in de gemeente Teylingen.

In het eerste deel geeft Welzijn Teylingen een presentatie over de diensten en services die zij aanbieden. Daarbij wordt gesproken over bijv. mantelzorg, financiële knelpunten, zorglast, welzijn, zingeving, initiatieven in de buurt, zelfstandig blijven wonen of sociale contacten. In het tweede deel komt TotalCareStore uitleg geven over de hulpmiddelen die het dagelijks leven een stukje aangenamer maken voor mensen die dat nodig hebben. TotalCareStore, dé zorghulpmiddelen specialist van Nederland, is gevestigd in Sassenheim. U kunt hier terecht voor de verkoop, verhuur en kortdurende uitleen van o.a. krukken, loophulpmiddelen, scootmobielen, rolstoelen, rollators, douchehulpen of drempel-hulpen. Ook verzorgt TotalCareStore landelijk de service, keuring en onderhoud aan scootmobielen en andere hulpmiddelen. Locatie: zaal 5/6 van 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40. Aanvang 14.30 uur (zaal open 14.00 uur). Kosten: toegang en koffie gratis.


Opbrengst collecte Alzheimer

teylingen n In 2018 was de opbrengst voor de Alzheimercollecte in Sassenheim € 3448,73. Tot verrassing van de co?rdinatoren Ans en Nico Koomen, Marry Sengkerij, Francis en Michel van Riezen, Ron Goertz en Bart de Jong was het dit jaar nog iets hoger.

In totaal werd € 3603,68 opgehaald! Dit ondanks de regenachtige collecteweek van 4 tot en met 9 november. Het gemiddelde per collectebus was € 120,12. Hartelijk dank aan alle gevers, collectanten en co?rdinatoren in Sassenheim!
Ook de Coördinatioren in Warmond willen alle collectanten en gulle gevers van de Warmondse gemeenschap hartelijk danken voor de mooie opbrengst. "Dit jaar was het echt heel goed. De opbrengst van € 2.199,40 is geweldig voor Alzheimer Nederland!"