Twee omwonenden van de tijdelijke Hoogvliet legden hun zorgen voor aan de raadscommissie Ruimte. | Foto: NK
Twee omwonenden van de tijdelijke Hoogvliet legden hun zorgen voor aan de raadscommissie Ruimte. | Foto: NK Foto: Nico Kuyt

Klachten over overlast door tijdelijke vestiging van Hoogvliet

Sassenheim n De tijdelijke vestiging van de Hoogvliet aan de Koetsiersweg geeft in de wijk overlast. De verkeersdrukte, toegenomen criminaliteit en parkeerproblemen, moet de vergunning voor die tijdelijke vestiging wel verlengd worden? Dat geeft alleen maar meer problemen. Zo klonk de klacht vorige week in de raadscommissie Ruimte, die werd verwoord door twee omwonenden die inspraken.

Door Nico Kuyt

De omwonenden hebben recent vernomen dat de eigenaar van het pand aan de Koetsiersweg bezig is om een verlenging te verkrijgen. En dat baart hen zorgen.

In april 2015 is een vergunning afgegeven voor de duur van vijf jaar, namelijk tot mei 2020, terwijl het Hortusplein wordt herontwikkeld. Daarna zouden er woningen aan de Koetsiersweg komen. Maar er is nog weinig terechtgekomen van het plan aan het Hortusplein.

Toegenomen verkeersdrukte

De tijdelijke supermarkt staat nu midden in een woonwijk met nieuwe gezinnen en met dus veel jonge kinderen. En ook het aantal klanten van de supermarkt is behoorlijk gegroeid, die steeds meer de parkeerplaatsen in de Zwaan weten te vinden. "Het was een buurtsuper, maar is nu een magneet geworden", zo klonk het vorige week door de raadzaal. "Door de toegenomen verkeersdrukte zijn al meerdere kinderen aangereden op deze weg. Ook de criminaliteit neemt toe. Het terrein lijkt in de avond en nacht een plek voor allerlei soorten handel. Jongeren zitten na het kopen van een pakje shag bij de Hoogvliet in het tussenpad tussen de woningen aan de Zwaan en de Koetsiersweg een joint te draaien", zo leest een begeleidend schrijven aan de raadsleden.

Nooit rustig

Een dronken zwerver moet overdag verzocht worden weg te gaan, politie voor de deur vanwege een diefstal, inmiddels een aardig lijstje dat weinig nog heeft te maken met een rustige, veilige en kindvriendelijke woonwijk. Ook zijn er geen snelheidsbeperkende maatregelen. "Veel bewoners aan de Koetsiersweg uiten hun zorgen over automobilisten die als volleerde coureurs de chicane aan het begin van deze weg nemen. Wij krijgen voor onze deur te maken met problematiek die simpelweg niet thuishoort in een woonwijk. En met de zondagsopenstelling van de supermarkten is het bovendien ook nooit eens rustig voor de deur. Wij zullen bezwaar indienen wanneer besloten wordt de vergunning te verlengen, maar hopen eigenlijk al eerder in gesprek te komen met de gemeente en belanghebbende partijen." Of hun hoop werkelijkheid wordt, dat zal de komende tijd blijken.