Sassenheimer verdacht van zedenmisdrijf

Sassenheim n Een 31-jarige man uit Sassenheim is eerder dit jaar aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf in de Leidse omgeving. Ook een 20-jarige man is hiervoor door de politie opgepakt. Het misdrijf was aan het begin van dit jaar. Beide mannen zitten nog vast.

Het nieuws van aanhouding wordt door de politie gedeeld in het bericht over de recente zedenmisdrijven in Leiden. Vorige week is een 24-jarige vrouw in Doelensteeg door een onbekende man aangerand. Het is de derde melding van seksueel geweld in de binnenstad in anderhalve maand. Half november werd een andere vrouw in de stad aangerand. Aan het begin van de vorige maand werd een vrouw verkracht. De aanhouding van de Sassenheimer houdt dus geen verband met de bovenstaande zaken, maar dient als voorbeeld. De politie wil laten zien dat aangifte doen altijd zin heeft en roept iedereen op die slachtoffer is geworden van aanranding of verkrachting - en die nog niet met de politie heeft gesproken - zich te melden.

Naar aanleiding van informatie over zedendelicten in het centrum van Leiden is een groot opsporingsonderzoek gestart. In dit onderzoek werkt de politie nauw samen met de gemeente en studentenverenigingen. De districtsrecherche werkt in deze zaak samen met een specialistisch zedenteam van de Eenheid Den Haag. De politie heeft ondertussen meerdere zichtbare en niet zichtbare maatregelen genomen. Zo wordt onder andere in de binnenstad in de avond- en nachtelijke uren extra gesurveilleerd. Er is extra recherchecapaciteit vrijgemaakt. Ook worden er actief getuigen gezocht. Aan de studentenverenigingen is een wijkagent gekoppeld.