Kerststukjes maken in NOCK

Warmond n Kinderen kunnen op zondag 15 december natuurlijke kerststukjes maken in het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn. Zo halen ze echt de natuur in huis, en ook nog op een duurzame manier. De start is om 14.00 uur met een winterwandeling over Koudenhoorn om natuurlijke materialen te verzamelen. Vervolgens worden die materialen gebruik voor het maken van een origineel groen kerststukje. Deelname kost 3 euro. Aanmelden via info@koudenhoornontdekken.nl.


Kerstbingo

Sassenheim n Carnavalsvereniging de Saksen organiseert op zaterdag 14 december het kerstkienen in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Om 20.00 uur gaan de bingoballetje rollen, onder leiding van Gerard van den Berg en Jos van der Meer. De deuren van de zaal openen om 19.30 uur. In zes rondes spelen bezoekers om mooie prijzen. Daarnaast kunnen zij hun geluk beproeven met het Rad van Fortuin. De toegang is gratis.


Tropische sferen bij de Pomp

Warmond n Donkere dagen voor Kerst? In De Oude School (Dorpsstraat 40) breekt zondag 15 december vanaf 15.00 uur de zon door. Eerst de kerstmarkt bezoeken op het pleintje en dan lekker opwarmen met de heerlijke klanken van Los Morochos. Het trio Los Morochos speelt muziek uit Zuid-Amerika, Spanje en de Caribbean.

Leider van de band is de Colombiaanse meestergitarist Carlos Marín. Hij wordt bijgestaan door Viviana Marín (percussie, zang) en Noud Köper (gitaar, zang). Veel nummers zullen bekend voorkomen, zoals Bésame Mucho, El Condor Pasa en Bamboleo, gespeeld in hun originele, ritmische uitvoering.


Kerstoptreden Pro Musica

Voorhout n Dameskoor 'Pro Musica' houdt op woensdag 18 december hun jaarlijkse kerstviering in de Tuinzaal van woonzorgcentrum de BNS (Rijnsburgerweg 4). Tussen 20.00 en 21.15 uur zingen zij bekende en minder bekende kerstliederen. De Singing Stars verzorgen een gastoptreden.


Jazzy Sunday

Sassenheim n Marjoleine Leene zingt op zondag 15 december tussen 13.00 en 16.00 uur tijdens Jazzy Sunday in Graaf Jan (Jan van Brabantweg 1). Deze zeer getalenteerde zangeres is in jazzkringen een bekende verschijning en stond al op veel jazzfestivals en theaterpodia in binnen- en buitenland. Leene zingt bekende jazz songs van onder andere Peggy Lee en ander repertoire uit the Great American Songbook, Ze wordt begeleid door een kwartet. De toegang is gratis.