Het is inmiddels traditie dat St. Cecilia ieder jaar een kerstconcert in Bartholomeuskerk geeft. | Foto: pr.
Het is inmiddels traditie dat St. Cecilia ieder jaar een kerstconcert in Bartholomeuskerk geeft. | Foto: pr. Foto: pr.

Drie 'drummerboys' bij kerstconcert St. Cecilia

Voorhout n In de Bartholomeuskerk (Herenstraat 47) is op zaterdag 21 december het jaarlijkse kerstconcert te beluisteren dat wordt georganiseerd door het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia. Vanaf 20.00 uur is een afwisselende programma te beluisteren.

Het harmonieorkest brengt onder leiding van Paul Martens een aantal sfeervolle kerstwerken ten gehore. Met Intermezzo Sinfonico zal het concert geopend worden. Greensleeves, White Christmas, Sleighride komen natuurlijk ook voorbij. Op het programma staan onder andere verschillende medleys van kerstmuziek. Dit is bijvoorbeeld Medieval Christmas Medley, English Christmas Festival of Christmas Recollections. Het genre loopt uiteen van klassiek getinte werken tot swingende kerstsongs. Daarnaast wordt het publiek bij het concert betrokken door het meezingen van bekende kerstliedjes.

The Little Drummer Boy staat ook op het programma; dit jaar met maar liefs 3 'drummer boys'. Valentijn Wiering (10), Merijn Moelker (13) en Julian van Gent (9) zullen deze dappere rol op zich nemen.

Het programma van het kerstconcert duurt tot ongeveer 21.30 uur. De presentatie van het concert is in handen van Sanne van der Geer. De deuren openen om 19.30 uur, de toegang tot het concert is gratis.


Kerstmantra samenzang

Voorhout n Ellen Spaargaren geeft op maandag 16 december van 19.30 tot 21.30 uur een avond kerstmantra zingen in de Roef (naast de Bartholomeuskerk). Deze samenzang neemt je even weg van alle december drukte en laat je stilstaan bij de bron van het kerstfeest. Een mantra is een enkel woord, een zin of soms een gedicht dat wordt gezongen om je gedachten tot rust te laten komen. De muziek raakt je op een dieper niveau en helpt om te ontspannen. Je kunt kracht putten uit de liefdevolle stilte die steeds als vanzelf ontstaat. Het zingen en luisteren naar mantra's uit diverse culturen brengt je op een eenvoudige wijze in contact met je essentie, zodat je je even geen zorgen meer maakt over allerlei gedoe. Het zingen van mantra is dan ook een eenvoudige manier om te mediteren. Meer informatie en inschrijven: www.palliam.nl.