Theaterschool Teylingen speelt korte My Fair Lady

Voorhout n De Voorhoutse Kerstmarkt op zondag 15 december is niet compleet zonder Theaterschool Teylingen. Voor het derde opeenvolgende jaar staat de theaterschool in de Tuinzaal van De Roef. Bezoekers kunnen deze keer gratis aanschuiven bij één van de voorstellingen van My Fair Lady.

De voorstelling van ongeveer 20 minuten wordt vanaf 12.00 uur meerdere keren gespeeld in de zaal naast de Bartholomeuskerk. Het verhaal speelt zich af in het Londen van begin 1900. Eliza Doolittle is een bloemenverkoopster op straat, heeft weinig manieren en een verschrikkelijk accent. Op een regenachtige avond, als ze bloemen voor het theater verkoopt, ontdekt ze dat iemand haar bekijkt en notities maakt. Het is de elitaire professor Higgins, die allerlei dialecten en talen bestudeert en een weddenschap aangaat de perfecte vrouw van Eliza te maken.

De volle zalen van de afgelopen jaren - De Bokkenrijders in 2017 en De Witte Wieven in 2018 - verklaren wel waarom de theaterschool die traditie voortzet. Ook My Fair Lady wordt gepeeld in prachtige kostuums en een sfeervol decor. De kerstmarkt is van 11.00 tot 16.30 uur op het plein voor de kerk aan de Herenstraat. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.theaterschoolteylingen.nl.


Kerstconcert met collecte voor de Voedselbank

Regio n Het Jeugdorkest van het Symfonieorkest Bloembollenstreek geeft zaterdag 21 december om 15.00 uur een gratis kerstconcert in de Engelbewaarderskerk (Heereweg 457) ten gunste van de Voedselbank van Lisse. De toegang tot het concert gratis. Tijdens het concert is er (voor wie het kan missen) gelegenheid om een financiële bijdrage te doen aan de Voedselbank. De zaal gaat om 14.30 uur open.

Tijdens het concert zullen bekende kerstliederen afgewisseld worden met enkele klassieke werken zoals de 1e symfonie van Beethoven en Morning van Grieg. Het Jeugdorkest van de Bloembollenstreek (onderdeel van de vereniging Symfonie Orkest Bloembollenstreek) bestaat inmiddels 37 jaar. De leden zijn tussen 12 en 25 jaar oud en repeteren elke vrijdagavond van 18.00 tot 19.45 uur in Floralis in Lisse. Sinds het voorjaar van 2019 doen zij dit onder leiding van dirigent Dick Hesselink.

In het orkest is altijd plaats voor nieuwe leden. Voor meer informatie, kijk op www.symfonieorkest-bloembollenstreek.nl.