Lolani Faleiva vreet bijna alleen de Haagse defensie op. | Foto: pr.
Lolani Faleiva vreet bijna alleen de Haagse defensie op. | Foto: pr. Foto: pr.

Winst voor The Bassets

Sassenheim n Het harde werken van de rugbyers van The Bassets werd eindelijk beloond met een winstpartij. In en tegen Den Haag wonnen de Sassenheimers op zaterdag 7 december met 10-17.

Deze overwinning was broodnodig om de motivatie en sfeer in het team te houden. Na vier nipte verliespartijen was het wachten op een winstpartij. De Hagenaren wilden natuurlijk niet aan het Sassenheimse feestje meewerken. Na een snelle openingsscore 0-7 trokken zij snel de stand weer gelijk en deze stand bleef de gehele eerste helft op het scorebord staan. De tweede rondgang werd een ware slijtageslag, waarbij het er bikkelhard aan toe ging. Aan beide kanten werd er een strafschop benut (10-10). The Bassets beukte met voorop in de strijd stormram Lolani Faleiva op de Haagse muur, maar HRC weigerde te capituleren en kwam steeds onder de hoge druk uit waarbij de Sassenheimers op moesten letten om ook hun doellijn schoon te houden. Toen The Bassets dan toch eindelijk een gaatje vond in de defensie van HRC, gaf dat wat lucht, 10-17. HRC trok alle registers open en zag dat The Bassets op hun achterste benen liep, waarbij zij snakte naar het laatste fluitsignaal. Toen die eindelijk klonk storten zij massaal ter aarde. Deze overwinning kwam tot stand door een hecht collectief en dat geeft moed voor de volgende uitwedstrijd, op zaterdag 14 december tegen Utrecht.


Loon naar werken voor handbalsters Foreholte

Voorhout n De handbalsters van Foreholte hebben eindelijk loon na werken gekregen. Na twee verliespartijen werd dit weekend wel gewonnen van DSS.

De eerste tien minuten ging het allemaal gelijk op. Een aantal kansen werden er aan de kant van Foreholte weer gemist. Ook was de dekking rommelig. Daar kwam bij dat de linksopbouw van DSS zorgde voor veel dreiging en daar moest Foreholte wat aan doen. In overtal ging de thuisploeg over op mandekking. De andere speelsters, geen afstandsschutters, probeerden door de dekking heen te komen, maar dat had Foreholte toen wel onder controle.

De tweede helft startte niet goed en resulteerde in twee aanvallen met balverlies. De veerkracht van de Voorhoutsen was bepalend voor het terugkomen na achterstand. Met nog ongeveer vijftien minuten te spelen was daar de gelijke stand en werd het erg spannend. De speelsters van Foreholte hielden stand en de mandekking werkte goed. In de aanval was er alleen nog veel balverlies. Dit zorgde ervoor dat DSS iets meer kon scoren dan de eerste helft. Toch won Foreholte in eigen hal met 31-29 en kan het twee punten bijschrijven. Het staat momenteel op de zesde plaats in de eerste divisie.


Veel diplomazwemmers bij de Columbiaan

Voorhout n Zwemvereniging de Columbiaan heeft op zaterdag 30 november in totaal 26 A-, B- en C-diploma's kunnen uitreiken.

Zwemvereniging de Columbiaan is vijftig jaar geleden opgericht, ondanks dat er speciale jubileumactiviteiten zijn gaat het afzwemmen op de gebruikelijke manier door. Er waren ditmaal 26 geslaagden.

Voor het A-diploma slaagden; Nour, Nina, Bram Jonah, Liva, Lieke, Luuk en Annabel. Voor het B-diploma slaagden; Eline, Mats, Ruaah, Wehazit, Isa, Youns, Kevin, Guus, Yuna, Flinn en Milou. Voor het C-diploma slaagden; Mila, Djamilla, Bas, Jurian, Philip, Lisa, ChloƩ en Femke. Zij maken met dit C-diploma het Zwem-ABC compleet. Lees meer op www.deteylinger.nl.

De trotse bezitters van het B-diploma. | Foto: pr.