De trofee van vorig jaar. Dit jaar is er een nieuwe prijs. | Foto: archief
De trofee van vorig jaar. Dit jaar is er een nieuwe prijs. | Foto: archief Foto: MV

Welk initiatief wint de Teylinger Trofee 2019?

Teylingen n In de Buurt, werkgroep Kerstwandeling en SassemKwizzt maken alle drie kans op de Teylinger Trofee, de jaarprijs voor vrijwilligers in Teylingen. De winnaar wordt op donderdag 12 december bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in Cheers!.

De Teylinger Trofee wordt uitgereikt aan één van de drie winnaars van de Teylinger Prijs uit 2019. De winnaars waren In de Buurt van het Raamwerk Sassenheim (eerste ronde), de werkgroep Kerstwandeling (tweede ronde) en Sassemkwizzt (derde ronde).

De Teylinger Prijs is een initiatief onder de vlag van Welzijn Teylingen en wordt uitgereikt aan vrijwilligers of verenigingen met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners. Voorwaarde is dat het project meerwaarde heeft voor de Teylinger samenleving. Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door. Waarna eens per vier maanden een winnaar van de Teylinger Prijs wordt gekozen. En één van hen wint de Teylinger Trofee.

Volgende ronde

Ook in 2020 worden weer Teylinger Prijzen uitgereikt. Iedereen is uitgenodigd om vanaf deze week te nomineren: dat kan een eigen initiatief of project zijn of dat van een ander. Op www.welzijnteylingen.nl, onder het kopje 'Vrijwilligers', kies: 'nomineer uw vrijwilligersinitiatief' staat het aanmeldformulier en meer informatie over de prijs, zoals de voorwaarden voor nomineren. De jury beoordeelt de genomineerden op basis van passie, verbinding en duurzaamheid (heeft het een toekomst). Projecten van verenigingen en stichtingen kunnen genomineerd worden, en ook inwonersinitiatieven. Nomineren kan tot 31 maart, de prijsuitreiking is in april.