Na de fusie tussen Vooruitgang en Stek, volgt de fusie met NWS. | Foto: archief
Na de fusie tussen Vooruitgang en Stek, volgt de fusie met NWS. | Foto: archief Foto: pr.

Woonstichting Vooruitgang verhuist naar fusiepartner Stek

Teylingen n Het kantoor van woonstichting Vooruitgang verhuist op maandag 16 december naar het kantoor van fusiepartner Stek in Lisse. In Sassenheim kunnen huurders van Vooruitgang met hun vragen twee ochtenden per week naar een steunpunt in het kantoor van Welzijn Teylingen in 't Onderdak.

In een brief aan alle huurders laten interim-bestuurder Peter Pinkhaar (Vooruitgang) en bestuurder Hans Al (Stek) weten dat er volgende stappen worden gezet in het fusieproces, dat op 1 juli inging. Dat betrof een juridische fusie, dus vooral op papier, maar in de periode erna is het de bedoeling dat de beide woonstichtingen als één organisatie gaan werken. Dat gaat per 16 december onder één dak gebeuren in het huidige kantoor van Stek aan de Hobahostraat in Lisse. Vooruitgang sluit daarmee zijn kantoor in Sassembourg. Eerder verhuisden de woonstichting al van het kantoor aan de Hoofdstraat naar die locatie.

Voor huurders van woningen van Vooruitgang wordt een steunpunt geopend bij Welzijn Teylingen, op de eerste verdieping in 't Onderdak aan de J.P. Gouverneurlaan. Daar kunnen zij op maandag en woensdag tussen 8.30 en 12.30 uur terecht. Ook kunnen zij dagelijks contact opnemen met het kantoor van Stek/Vooruitgang in Lisse.

De juridische fusie tussen Vooruitgang en Stek is de voorloper van de organisatorische fusie met de Noordwijkse Woonstichting (NWS). Daarin is het de bedoeling dat de drie woonstichtingen onder één vlag verder gaan. De planning is dat die fusie in juli 2020 doorgang vindt. De nieuwe woonstichting heeft dan in totaal 11.000 woningen in Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen.

Toezicht opgeheven

Dankzij het samengaan met Stek is het verscherpt toezicht van de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) op Vooruitgang opgeheven. Die was ingesteld, nadat er eind 2017 twijfels waren over de gang van zaken. De voltallige Raad van Commissarissen was opgestapt en Vooruitgang werd onder verscherpt toezicht geplaatst. "Tijdens het ontwikkelen van het herstelplan werd duidelijk dat Vooruitgang niet zelfstandig in staat was de volkshuisvestelijke opgave in haar werkgebied op te pakken en daarnaast de organisatorische problemen op te lossen," zo valt te lezen op de website van het Ministerie. Door de fusie met Stek vertrouwt de Autoriteit erop dat zowel op het gebied van huisvesting als bestuurlijk de problemen zijn opgelost.