De winnaars van Raamwerk met hun trofee en een cheque van 1.000 euro. | Foto: Piet van Kampen
De winnaars van Raamwerk met hun trofee en een cheque van 1.000 euro. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Teylinger Trofee 2019 voor In de Buurt van Raamwerk

Teylingen n Ze waren door het dolle heen toen vorige week donderdag aan hen de Teylinger Trofee werd uitgereikt. Deelnemers van In de Buurt van Raamwerk ontvingen uit handen van wethouder Arno van Kempen de eerste prijs. Van Kempen: 'De keuze is op jullie gevallen omdat het vernieuwend is, en bovendien plezierig is om mensen met een beperking deel te laten nemen aan de samenleving'.

Door Piet van Kampen

Welzijn Teylingen organiseert deze jaarlijkse uitreiking en voor de Teylinger Troffee 2019 waren drie organisaties genomineerd, op basis van drie criteria van wat zij voor de samenleving betekenen. Hun werk moet een verbindende factor in zich hebben, onderscheidend zijn en met veel passie worden gedaan.

Drie genomineerden

In de loop van het afgelopen jaar werden er drie 'periodewinnaars' bekend, die de Teylinger Prijs ontvingen. In april ging de prijs naar Raamwerk, in augustus naar de organisatie van de Kerstwandeling Sassenheim en in de laatste ronde in november naar Sassemkwizzt. Deze drie stonden dus in de jaarlijkse finale, in een stampvolle zaal bij Cheers! in Voorhout. Daar was ook het jaarlijkse vrijwilligersfeest, voor alle inwoners die zich inzetten bij 200 vrijwillige organisaties die Teylingen rijk is.

Mooi en dankbaar

Voordat de wethouder tot de bekendmaking overging, werden filmpjes van diverse vrijwilligersorganisaties getoond waaronder uiteraard ook die van de genomineerden. De spanning liep op. Van Kempen:"'Ik vind het geweldig om dit te mogen doen en vind het een van de mooiste momenten van het jaar. Het is ongelofelijk mooi en dankbaar werk wat jullie doen,"stak hij de genomineerden de loftrompet. Vervolgens opende hij de envelop met daarin een cheque van 1.000 euro voor de winnaar. Toen bekend werd dat Raamwerk de uitverkorene was gingen de deelnemers uit hun dak. Op basis van het glas huis aan huis ophalen, het terrein schoon houden bij Van der Valk, het helpen bij hondenopvang Kwispelbrigade en het zingen met ouderen in Sassembourg leverde hen dat de hoogste eer op.