Enquête over versterken vrijwilligersorganisaties

Teylingen n Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Teylingen verzetten enorm veel werk voor de eigen leden, de leefomgeving en samenleving, en vaak ook voor zichzelf. Vrijwilligerswerk brengt soms knelpunten met zich mee, uitdagingen of de noodzaak te vernieuwen of te ontwikkelen. Voor dergelijke vragen kunnen organisaties terecht bij Welzijn Teylingen. Welzijn Teylingen wil graag weten hoe haar dienstverlening nog beter kan aansluiten op de vragen en wensen van vrijwilligersorganisaties. Om deze informatie te verzamelen heeft Welzijn Teylingen een vragenlijst uitgezet.

Welzijn Teylingen biedt allerlei informatie en diensten aan vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in Teylingen. Te denken valt aan cursussen (via de vrijwilligersacademiebollenstreek.nl), een vacaturebank voor vrijwilligerswerk, een nieuwsbrief voor vrijwilligersorganisaties, bestuursondersteuning en de Teylinger Prijs.

Welzijn Teylingen reageert daarbij op signalen uit de samenleving: vraag naar een cursus over bepaalde onderwerpen, hoe kunnen er meer vrijwilligers worden gevonden, de behoefte om iemand mee te laten denken over een bepaald bestuursvraagstuk. Het welzijnswerk kent en spreekt weliswaar veel mensen in Teylingen, maar niet iedereen even goed. Daarom worden alle organisaties die in Teylingen werken met vrijwilligers opgeroepen om Welzijn Teylingen te helpen een goed beeld te krijgen van de ondersteuningsbehoefte. Dat kan door de vragenlijst op de website in te vullen: https://www.survio.com/survey/d/wat-wil-de-vrijwilligersorganisatie.

Vragenlijst

De enquĂȘte staat open tot en met 15 januari 2020. De resultaten zullen worden verwerkt in het plan van aanpak voor 2020. Via de nieuwsbrief aan vrijwilligersorganisaties zal een samenvatting van de resultaten worden verspreid.

Meer informatie over vrijwilligerswerk is te vinden op de website van Welzijn Teylingen: https://www.welzijnteylingen.nl.


Workshop Windows 10 door Seniorweb

Voorhout n In de bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48) start in het nieuwe jaar een Windows 10 workshop, gegeven door Seniorweb.

De cursus is op maandag 6 januari (de basis), maandag 13 januari (bestandsbeheer), maandag 20 januari (Internet Edge), maandag 27 januari (veiligheid en onderhoud), maandag 3 februari (fotobewerking) en maandag 10 februari (Word).

Kleine groepjes

De workshops van elk twee uur zijn van 14.15 tot 16.15 uur in de bibliotheek. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal zes deelnemers, zodat iedereen alle tijd en aandacht krijgt. Een laptop hoeven deelnemers niet mee te nemen. Deze staan klaar in de bibliotheek.

De kosten voor deze workshops zijn per keer 7,50 euro voor leden van de bibliotheek en/of Seniorweb en 10 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over deze en andere cursussen.

Digitaal inloopspreekuur

Een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Voorhout is dit spreekuur iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Deze inloop is gratis.