Grote Clubactie: 28.770 euro

Teylingen n Zo'n 260.000 verkopers gingen de afgelopen maanden op pad om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Teylingen lukte het verenigingen om in totaal 28.770 euro op te halen.

Van alle verkochte loten gaat 80 procent terug naar de club. In Sassenheim ontving Badmintonclub Dynamo Sassem 303 euro, Christelijke Harmonievereniging Crescendo 567 euro, Gymnastiekvereniging RETURN Sassenheim 2.577 euro, RKVV Teylingen 3.360 euro, Volleybalclub Sassenheim 798 euro en Schaatstrainingsgroep Sassenheim & Kagermeer 516 euro.

In Voorhout haalde Handbalvereniging Foreholte 3.987 euro op, Twirlvereniging Inspiration 996 euro, MHC Voorhout 4.089 euro, Muziekcorps Sint Cecilia 1.719 euro, Universele Gevechtskunst Sportvereniging 924 euro en ZV de Columbiaan 1.788 euro. In Warmond wist SV Warmunda in totaal 5.208 euro op te halen met de lotenverkoop.


Politiechef luidt noodklok

Teylingen n Politiechef Henk Woppenkamp luidt de noodklok over de personeelstekorten bij de politie. In de commissie van maandag 9 december zegt de teamchef van het politieteam Noordwijk-Teylingen "dat wij dit geen half jaar meer volhouden".

Het team presteert "op de toppen van ons kunnen", zegt Woppenkamp. In de afgelopen twee jaar is hij achttien agenten kwijtgeraakt, onder meer door pensionering, en zijn er slechts twee voor teruggekomen. Het illustreert een landelijk probleem, waarbij de politie de personeelstekorten maar moeilijk kan opvangen. Daarnaast worden agenten van het team ook ingezet bij de persoonsbeveiliging in andere plaatsen en door de rellen in Den Haag moeten ook daar extra agenten heen.

Door intensieve samenwerking in de streek lukt het het team tot nu toe om de tekorten op te vangen, maar dat gaat niet lang meer duren. Door tekorten in de teams Bollenstreek-Noord en Katwijk worden agenten ook daar regelmatig ingezet. Woppenkamp laat weten dat hij de situatie voor 2020 nog erger verwacht, en benoemde daarbij de inzet van politie tijdens het watersportseizoen op de Kaag als een van de punten van zorg is. Burgemeester Breuer zegde, na vragen uit de commissie, toe om binnenkort in debat te gaan over de problemen en daarin onder andere mee te denken over welke politietaken prioriteit hebben.