Afbeelding
Foto: pr.

Marcel Floor krijgt koninklijk onderscheiding

Vervolg voorpagina

De ouders van Marcel Floor kijken gespannen toe. Ze hebben samen met een groep familieleden en fotografen tot 22.00 uur buiten gewacht. ''Komt u ook voor wat ik niet mag zeggen?'' vraagt zijn moeder Anneke aan ieder die naar het @Hok loopt. Later in de gang zorgt ze met vriendelijke vasthoudendheid dat de groep ongezien blijft en geen geluid maakt. De verrassing mag niet uitlekken. De spanning valt weg als voorzitter Marcel Floor naar voren wordt geroepen en de burgemeester hem de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau op de revers speldt. Zijn vader Jan Floor en zijn moeder stralen naast hun zoon.

Boffen

Breuer was om 22.00 uur de zaal binnengestapt en stelde een paar vragen aan het publiek. Over het Grootste Doolhof bij de scouting en de Grootste Vossenjacht die in het Guinness Book of Records kwam. ''Wie organiseerde in 2001 dat Brasso (van Cecilia) optrad op Lowlands? Het publiek had weinig moeite met de vraag en bulderde: ''MARCEL''. Het is wel duidelijk voor wie ik kom, zei Breuer. ''Wij boffen met jou. Voorhout boft met jou. Heel veel verenigingen boffen met jou en heel veel inwoners boffen met jou.''

Marcel is een echte sociale bruggenbouwer. Zijn goede voornemen en wens is, zo citeert Breuer: ''Meer mensen betrekken bij het verenigingsleven. Dat leidt tot verrijkende ontmoetingen en een nog socialer Teylingen''. Ze glimlacht. ''Dat heb je meer dan waargemaakt''. Ze geeft hem de eretitel ''een ware ambassadeur voor plezier en vermaak in Voorhout''.

Organisator

De decorandus is namelijk een groot organisator en een vrijwilliger in hart en nieren. Floor organiseerde zeer uiteenlopende evenementen voor onder andere Scouting Boerhaave, de Oranjevereniging en natuurlijk muziekvereniging Cecilia. Enkele voorbeelden daarvan zijn De Proms, het grootste Doolhof, het tachtig- en honderdjarig jubileum van St. Cecilia, Oktoberfesten, maar ook het Tonprossen bij CV de Bokken. Marcel weet van aanpakken maar doet het liefst alles zelf. Carla Breuer tipt hem om ook anderen wat vaker bij zijn werkzaamheden te betrekken. Marcel houdt graag de touwtjes in handen, maar bij zijn dankwoord is hij toch wat beduusd. Bijna verlegen. ''Dit stond niet in het programma voor vanavond. Ik weet niet wat ik moet zeggen.'' Hij herpakt zich en eindigt met: ''Ik ben wel vereerd''. | Tekst: Piet de Boer


Nieuwe lesbrieven over de historie van de dorpen

Teylingen n In 2006 zijn de voormalige gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond opgegaan in de fusiegemeente Teylingen. In het daarop volgende jaar hebben de drie historische verenigingen van de drie dorpen een lesbrief samengesteld over de historie van deze drie dorpen. Voor 2020 is de lesbrief vernieuwd. Burgemeester Carla Breuer krijgt op woensdag 18 december het eerste nieuwe exemplaar uitgereikt.

De lesbrieven hebben voor elk dorp een heel eigen inhoud, maar zijn in de opmaak gelijksoortig en herkenbaar als loten aan dezelfde stam. In 2018 waren er geen lesbrieven meer beschikbaar en werd het tijd voor een herdruk. Daarop hebben Historisch Genootschap Warmelda, Stichting Oud Sassenheim (SOS) en de Historische Kring Voorhout (HKV) besloten om de inhoud van de brieven te herzien.

Historisch besef

De documenten zijn ook opnieuw opgemaakt, modern en kleurig met het oog op de doelgroep, de leerlingen van de groepen zeven van de basisscholen.

De gemeente heeft besloten om vanuit het oogpunt van educatie en historisch besef, de drukkosten van de lesbrieven voor haar rekening te nemen.


Bijzondere verjaardag         voor Ben van Kesteren

Voorhout n Een bijzondere dag was het op zaterdag 14 december bij 'de Groentebroers' in Voorhout. Ter ere van de 75ste verjaardag van hun vader Ben van Kesteren was het gezin Van Kesteren weer eens voltallig aanwezig in de groentewinkel aan de Herenstraat.

Vader Ben, zijn zoons Ab en Pim en dochter Annemarie van der Sar - Van Kesteren deelden onder andere koffie en erwtensoep uit aan bezoekers, en klanten kregen ook nog eens een goodie bag mee.

Annemarie van der Sar: "Er zijn veel oude bekende langsgekomen, ook veel oud-medewerkers! Heel erg leuk om samen herinneringen op te halen. Het was een zeer bijzondere dag. Mijn vader straalde!" | Foto: pr.