Reny Wietsma, Angela Tuijp en Marcel van den Broek in de kraam van de Rotary. | Foto: Lotte Zoet
Reny Wietsma, Angela Tuijp en Marcel van den Broek in de kraam van de Rotary. | Foto: Lotte Zoet Foto: Lotte Zoet

Kerstmarkt zorgt voor feestelijke sfeer

VOORHOUT n De jaarlijkse kerstmarkt op het plein voor de Bartholomeuskerk zorgde voor een feestelijke sfeer in het dorp. Op zondag 15 december was er voor iedereen wel iets te doen. Kinderen konden hun eigen kerstboom timmeren en voor volwassenen was er een grote veiling door de Oranje Vereniging Voorhout.

Door Lotte Zoet

In het 'kinderparadijs' konden kinderen de zelf getimmerde kerstbomen versieren en werd genoten van de poffertjes. De kerstman was aanwezig en ging natuurlijk uitgebreid op de foto met de kinderen. Ook werden de nodige selfies gemaakt. Op het grote podium traden verschillende koren en muzikanten op, zoals het St. Cecilia leerlingen orkest en de Singing Stars.

In de boekentent werden goede zaken gedaan. En ook bij de kramen is het druk. Wie zijn huis nog in kerstsferen wilde brengen, of ideeën op wilde doen, was deze zondag op het Kerkplein op de juiste plek. Bij de kraam van de Rotary Voorhout konden bezoekers zowel kerstinkopen doen én het goede doel steunen. Reny Wietsma: ''De opbrengst van onze kerstkraam gaat naar Nepal. We willen ervoor zorgen dat de kinderen daar naar school kunnen gaan. Soms moeten zij daar wel twee uur voor lopen en dus is onderwijs niet vanzelfsprekend. Vooral voor vrouwen is het daar minder goed. Door te zorgen voor onderwijs, worden deze meisjes minder snel uitgehuwelijkt. Wij werken samen met Hart4onderwijsNepal. Met het geld wat we vandaag ophalen, kunnen we potloden en schriften regelen." In de kraam liggen allerlei producten uit Nepal. Zoals de kerstklokjes, die gemaakt zijn van snoeppapier. "Achtergelaten door toeristen op de Himalaya." Leden van de serviceorganisatie hebben kerststukjes gemaakt voor de verkoop. De zaken gaan goed.

Rice and Shine Talentenshow

Het is niet de enige actie die de Rotary houdt. "Op 29 maart 2020 organiseren we de 'Rice and Shine' talentenshow. Kinderen uit Teylingen zetten zich in voor kinderen uit Nepal. De opbrengst van dit festival wordt besteed aan eten. Wij gaan zelf naar Nepal, zodat we meteen kunnen kijken hoe het geld wordt besteed.''

My Fair Lady

En ook bij de voorstelling My Fair Lady van Theaterschool Teylingen was het druk. Zes keer zat de zaal in de Roef helemaal vol. Het publiek werd meegevoerd naar de sfeer van 1916 Londen, waar de elitaire professor Higgings een weddenschap aangaat om van het volkse bloemenverkoopster Eliza Doolittle de perfecte vrouw te maken. Als professor Higgins wist Walter van Polanen met zijn mooie stem te imponeren. Eliza werd afwisselend gespeeld door Bo van Eeden en Jackelien van der Bent, die deze zware rol prima wisten te dragen. De grote verrassing was het ensemble bij de Ascot scène, met de imposante hoeden als bijzondere blikvanger. Mathijs Koenen en Tijn Hulsebosch speelden de rol van de verliefde Freddy verdienstelijk. Snoepje van de voorstelling was natuurlijk Alfred Doolittle (Geert Fortrie) die de zaal even op zijn kop zette.

Veel kostuumwissels en maar liefst 23 castleden in een ingenieus decor gaven het verhaal precies wat het nodig heeft. Veel bezoekers kwamen overweldigd - en helemaal in kerstsfeer- de zaal uit.