Onderschrift:    Wethouder Arno van Kempen en voorzitter Diego Wever (SVV) openen het hek naar de drie vernieuwde tennisbanen met Match clay. | Foto: Piet de Boer)
Onderschrift: Wethouder Arno van Kempen en voorzitter Diego Wever (SVV) openen het hek naar de drie vernieuwde tennisbanen met Match clay. | Foto: Piet de Boer) Foto:

Drie vernieuwde banen voor SVV

Tennisvereniging SV Voorhout (SVV) heeft met subsidie van de gemeente drie tennisbanen kunnen vernieuwen. De nieuwe tennisbanen van Match Clay zijn ook in de winter bespeelbaar. "Een wens van de leden", vertelt de jonge voorzitter Diego Wever. "Driekwart van de leden heeft aangegeven liever buiten te tennissen dan in een hal." Op vrijdag 6 september openden wethouder Arno van Kempen en Wever het hek van de nieuwe banen en ze speelden daarna een potje tennis. SVV behoort tot een van de oudste tennisverenigingen in Nederland. In maart bereikte de club de eerbiedwaardige leeftijd van 66 jaar. De club startte in 1953 met twee banen bij voormalig Café de Bonte Koe. Het café is clubhuis en kleedkamer. SVV verhuisde in 1965 naar de huidige locatie aan de Sportlaan.