'Koning of Profeet?' bij Kring Zoektocht Voorhout

Voorhout n Kring Zoektocht Voorhout opent het nieuwe seizoen op maandag 13 januari met het thema 'Koning of Profeet, persoonlijk gewin of Thora' in De Verdieping (Alette Jacobslaan 1). De toegang is gratis.

Piet van Midden neemt bezoekers de eerste avond mee in het verhaal van de profeten Amos en Micha. Koningen die de weg kwijt raakten komen in de ogen van de profeten er niet zo goed vanaf. Profeten moesten de koningen regelmatig terecht wijzen over hun handelswijze van alle dag. Koningen schroomden niet, als het zo uitkwam, hun topfunctionarissen uit de weg te ruimen om hun CV publiekelijk wat mooier te maken. Tijdens de bijeenkomst worden parallellen, uit de tijd van koningen en profeten, getrokken naar 2020. Waar wanbestuur en het recht van de sterkste regeert, levert dat uiteindelijk een ondragelijke maatschappij op. De profeten zijn zomaar actueel.

De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in De Verdieping, (Aletta Jacobslaan 1) De ingang is aan de achterzijde. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.


Kruis en christendom

Warmond n Drs. Barend Drewes geeft op maandag 13 en maandag 27 januari een toelichting op de betekenis van het kruis in de christelijke traditie.

Het kruis is volgens Drewes een martelwerktuig, dat vreemd genoeg een centrale plaats heeft gekregen in het christendom. In vrijwel elke kerk is wel een kruis te vinden. Tijdens deze twee avonden staat het zoeken naar de betekenis van de kruisiging van Jezus centraal. De teksten uit de vier evangeliƫn zijn daarbij leidend. Ook komen teksten van Paulus aan de orde. De bijeenkomsten zijn in 't Zenit (Herenweg 83, achter de Protestantse kerk) en beginnen om 20.00 uur. Er geldt een eigen bijdrage van drie euro per persoon. De organisatie is in handen van de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim en de samenwerkende kerken in Warmond.