Vier het Leven

Warmond/Regio n Het programmaboekje van Vier het Leven voor maart tot en met juni komt deze week uit. De stichting organiseert film-, museum-, theater- en concertbezoek voor ouderen die dit niet meer zelf kunnen regelen of graag gereden worden. De vrijwilligers van Vier het Leven regio Leiden staan startklaar om ook 2020 weer op te vrolijken door 65-plussers te begeleiden naar de theaters in Leiden, Voorschoten en Teylingen. Voor meer informatie, bel naar 035-5245156 of mail naar info@4hetleven.nl.


Green Book

Sassenheim n De Oscarwinnende film 'Green Book' is op donderdag 9 januari om 20.15 uur te zien in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip is een uitsmijter die uit de Bronx komt. Hij wordt ingehuurd om dr. Don Shirley rond te rijden. De Afro-Amerikaanse man is een eersteklas pianist die op tournee gaat. Omdat ze van Manhattan naar het zuiden van Amerika reizen, moeten ze steun vinden in een speciale reisgids die hen de plaatsen toont waar het veilig is voor Afro-Amerikanen. Het tweetal zal geconfronteerd worden met racisme en andere gevaren, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Ze zullen hun verschillen aan de kant moeten schuiven als ze de reis van hun leven willen overleven. De toegang bedraagt 5 euro.


Workshop Windows 10

Voorhout n In de bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48) is een Windows 10 workshop, gegeven door Seniorweb. De cursus is op maandag 20 januari (Internet Edge), maandag 27 januari (veiligheid en onderhoud), maandag 3 februari (fotobewerking) en maandag 10 februari (Word). De workshops van elk twee uur zijn van 14.15 tot 16.15 uur in de bibliotheek. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal zes deelnemers. Laptops hoeven deelnemers niet mee te nemen. Deze staan klaar in de bibliotheek. De kosten voor deze workshops zijn per keer 7,50 euro voor leden van de bibliotheek en/of Seniorweb en 10 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over deze en andere cursussen.


Rock-'n- Roll         op zondag

Sassenheim n Gitaar, drums, contrabas en twee buizenversterkers, de basis ingrediënten voor het rock-'n-roll trio Shoot From the Hip. Op het podium op smaak gebracht met rockabilly en een sausje van Surf en Blues. Deze pittige schotel wordt opgediend door drie veertigers met respect voor de 'gouden doden' zoals Gene Vincent, Elvis Presley, Chuck Berry, Eddie Cochran, John Lee Hooker en Johnny Burnette. Het optreden is op zondag 12 januari vanaf 16.30 uur in café de Twee Wezen (Oude haven 2). De toegang is gratis.