SOS zoekt WOII-voorwerpen

Sassenheim n Stichting Oud Sassenheim (SOS) werkt aan de inrichting van haar nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de dagen na de Bevrijding. De tentoonstelling wordt 7 mei geopend.

Naast fotomateriaal, zullen veel voorwerpen en documenten worden tentoongesteld die herinneren aan de oorlog. Op een eerder verzoek hiertoe heeft de SOS al voorwerpen ontvangen. Afgelopen week werd nog een hele collectie ontvangen, compleet met gasmasker en oude hulzen, gevonden in de bollengrond op de Krocht. De SOS staat open voor meer voorwerpen, al dan niet in bruikleen. Voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog kunnen gemeld worden door te bellen naar 0252-224511 of via info@stichtingoudsassenheim.nl. Ook wil ze meer te weten komen over onderduikadressen in Sassenheim en over nabestaanden van onderduikers. In de komende Aschpotter zal een aantal artikelen verschijnen over Sassenheim in oorlogstijd. Daarnaast ontwikkelt het Rijnlands Lyceum Sassenheim, met hulp van de SOS, lesmateriaal over oud-inwoner en Engelandvaarder Anton Berbée.


Inloop over vrijwilligerswerk

Teylingen n In Teylingen bestaat een enorm aanbod van vrijwilligerswerk. Meer weten over wat er allemaal mogelijk is, kom dan naar het Inloopspreekuur vrijwilligerswerk. Samen met bezoekers onderzoeken de vrijwillige adviseurs welke ervaring of talenten er zijn, wat men graag wil doen en welke verenigingen of stichtingen misschien iets te bieden hebben. De inloop is iedere derde donderdag van de maand: op donderdag 16 januari in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) van 18.30 tot 19.30 uur.


Meet & Griet: Alle ballen in de lucht

Voorhout n Soms weet je als vrouw even niet meer hoe je alle ballen in de lucht moet houden; werk, gezin, sport, vrijwilligerswerk, sociaal leven…pffff…en hoe kom je er nog aan toe om te werken aan je persoonlijke relatie met God? Meet & Griet organiseert op donderdag 23 januari om 19.30 uur een bijeenkomst rondom dit thema onder leiding van spreekster Gesa van Delft in de Verdieping (Dr. Aletta Jacobslaan 1). Meet & Griet is een initiatief van vier 'grieten' die zijn aangesloten bij De Kleine Kerk.