Oecumenische gebedsdienst

Sassenheim n De landelijke Week van Gebed voor de eenheid van de kerken is van 19 tot en met 26 januari. Dit is aanleiding om in Sassenheim bij het begin van deze week een oecumenische gebedsdienst te organiseren, onder auspiciën van de plaatselijke Raad van Kerken.

Besloten is deze gezamenlijke dienst voortaan bij toerbeurt te houden in een van de kerkgebouwen van de samenwerkende kerken in Sassenheim. In 2020 is daarvoor de Julianakerk (Julianalaan 6) gekozen. De dienst is op zondag 19 januari om 10.00 uur. Ds. H.R. Betting en pastor P. Owel gaan in deze dienst voor, waarbij in de liturgie gebruik wordt gemaakt van de handreikingen van de Landelijke Raad van Kerken. Medewerking wordt ook verleend door het kerkkoor Vivace.


Taizéviering in Dorpskerk

Sassenheim n In de Dorpskerk (Hoofdstraat 217) is op zondag 19 januari om 19.00 uur een oecumenische Taizéviering. Het is de zondag waarop de Week van Gebed van start gaat. Voorganger is ds. T. Moll.

De Taizédienst en de Gebedsweek passen goed bij elkaar. Taizé is een oecumenische broederschap in Frankrijk en de Gebedsweek wordt jaarlijks oecumenisch gevierd en georganiseerd door de Raad van Kerken. De stilte krijgt in deze Taizé-gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer. Even een stil moment om bewust met de situatie in de wereld of een situatie in je eigen leven om te gaan. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken om je gebed extra te bekrachtigen. Het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent deze dienst haar medewerking evenals twee oude bekenden bij de Taizédiensten: Esther Randsdorp en Annemieke Luijk (dwarsfluit).