Ron Sikking, Robert Janssen, Vincent de Winter, burgemeester Breuer, Rob van Duijn en Ted de Haas. | Foto: PdB
Ron Sikking, Robert Janssen, Vincent de Winter, burgemeester Breuer, Rob van Duijn en Ted de Haas. | Foto: PdB Foto: Piet de Boer

Vijf lintjes voor Korps Warmond

Warmond n Burgemeester Carla Breuer bezocht de kazerne in Warmond op zaterdag 11 januari niet zomaar, maar nam maar liefst vijf onderscheidingen mee. Waardering en erkenning noemt regio-commandant Hans Zuidijk het eerbetoon. Erkenning voor het belangrijke werk van de brandweerman en waardering voor de persoon. Ted de Haas, Vincent de Winter, Robert Janssen, Ron Sikking en Rob van Duijn zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door Piet de Boer

De gemeente deelde eerder al de waarderingsprijs uit aan de drie korpsen. Nu is er erkenning en waardering voor vijf brandweermannen. "Ik prijs me gelukkig met mensen zoals jullie, die mensen letterlijk en figuurlijk uit de brand helpen," zegt Carla Breuer. "Betrouwbare, bekwame, dappere mensen met een onvoorwaardelijke inzet."

Vincent de Winter aangesteld op 1 augustus 1992 aangesteld is opgeklommen tot brandmeester. Daarnaast is hij schipper, brandweerchauffeur, instructeur, oefenleider en bevelvoerder. Als teamleider risicobeheersing weet hij alles over preventie. In zijn ruim 27 jarige carrière heeft Vincent veel bijgedragen aan de saamhorigheid binnen het korps. Extra prijzenswaardig vindt de burgemeester.

Robert Janssen is op 1 maart 1991 aangesteld bij het korps. Deze oud gediende is nu bijna 29 jaar actief als vrijwillige brandweer. Hij is opgeklommen tot niveau manschap B in de rang hoofdbrandwacht. Robert is ook actief als instructeur, brandweerchauffeur, schipper en oefenleider. Volgens de burgemeester is hij altijd snel ter plaatse. ''Ja, ik woon hier naast'' verklaart hij. Maar dat verklaart niet alles, merkt de burgemeester op. Ze kijkt glimlachend omlaag. 'Dat heb je ook aan je gympen te danken. Ik zie dat je ze ook bij je kostuum draagt.´

Ron Sikking is sinds 1 mei 1995 bij het korps. Hij heeft zijn bijnaam 'kartrekker' gekregen door zijn motiverende begeleiding van minder ervaren brandweerlieden. Sikking is officieel oefenleider en instructeur in het bijzonder voor brandweerschippers, maar hij is ook brandweerchauffeur licht bevelvoerder en natuurlijk zelf ook brandweerschipper. Lees verder op pagina 13.