Adest geeft algemene muzikale vorming

Sassenheim n Deze maand start Drum- en Showband Adest Musica met een nieuw opleidingsprogramma voor kinderen vanaf vijf jaar. De kinderen krijgen tijdens deze Algemene Muzikale Vorming spelenderwijs de beginselen van muziek, ritmiek en notenleer. Ook maken zij kennis met alle muziekinstrumenten binnen Adest Musica.

Bij dit speciaal op maat ontworpen les programma krijgen de kinderen in twee delen de Algemene Muzikale Vorming (AMV) aangeboden. In het eerste deel leren zij de verschillende waarden van de noten kennen en leren zij deze in diverse ritmes te spelen. In deel twee van de opleiding komen hier met behulp van een klokkenspel de toonhoogtes van de noten bij. Naast de algemene lessen krijgt ook ieder kind een stukje maatwerk aangeboden. Ieder kind krijgt dan les op zijn/haar eigen niveau. Na het doorlopen van beide delen en bij voldoende beheersing van de lesstof krijgen de kinderen een instrument naar keuze en kunnen zij doorstromen naar het Aspirantenorkest. De lessen worden gegeven door een professionele docent.

Iedere zaterdagochtend worden de lessen gegeven in ons clubgebouw 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De lessen zijn van 10.00 tot 10.45 uur. Voor meer informatie, bel naar Annet van Kesteren via 06-45620269 of stuur een e-mail naar adestkids@adestmusica.nl.


Een dierbare verloren

Voorhout n De Rafaƫlgroep Voorhout organiseert op woensdag 5 februari weer een bijeenkomst voor mensen die in hun naaste omgeving een dierbare hebben verloren. Het thema is aanvaardering. De bijeenkomst begint om 14.30 uur en wordt gehouden in de Roef naast de Bartholomeuskerk (Herenstraat 47). De inloop is vanaf 14.15 uur. Voor vragen, bel naar Lenny van Dam via 0252-230457 of Greet Hoek via 0252-216363.

Mocht het vervoer een probleem zijn, neem dan ook contact op met deze dames. Zij kunnen ervoor zorgen dat belangstellenden opgehaald en thuisgebracht worden.