Parkzicht-eigenaren Sierka en Arjan van Heeswijk en Esther van Beelen van Hartekind zijn blij met de opbrengst. | Foto: pr.
Parkzicht-eigenaren Sierka en Arjan van Heeswijk en Esther van Beelen van Hartekind zijn blij met de opbrengst. | Foto: pr. Foto: pr.

'Verkorte route?'

Ingezonden n "Volgens mij zijn er bij de gemeente een paar mensen die weinig op hebben met verkeersstromen. Toen het station werd aangelegd moest er voor de bussen een viaduct verdiept worden wat veel geld heeft gekost. Op mijn vraag waarom de bussen niet allemaal via de Warmonderdam konden rijden was het antwoord "het is niet leuk voor de passagiers om heen en weer over hetzelfde stuk te rijden. Nu is er weer voor veel geld een ontzettend gevaarlijke fiets(?)trap gekomen. Volgens mij had het goedkoper én beter geweest als naast de autoweg op de groenstrook een fiets/wandelpad had gekomen. Bezint voor u begint gemeente Teylingen!"

André Streng,

Sassenheim


Schoonheidsbehandeling voor mensen met kanker

Regio n De campagne 'Geef een glimlach cadeau' wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Look Good Feel Better.

Deze stichting zet zich in om mensen met kanker te ondersteunen bij hun uiterlijke verzorging. Dit doen ze onder andere door het geven van workshops in ziekenhuizen en persoonlijk advies en behandelingen door heel Nederland. Vanaf Wereldkankerdag, 4 februari, geven schoonheidsspecialisten door het hele land gratis ontspanningsmomenten aan mensen met kanker. Aanmelden voor deze actie kan eenvoudig via de actiewebsite www.geefeenglimlachcadeau.nl.


In gesprek over ouderdom en sterven in de Bijbel

Sassenheim n In gesprek gaan over ouderdom en sterven aan de hand van passages in de bijbel. Op woensdag 5 februari is er een thema-bijeenkomst in de Havenkerk (Bijweglaan 4), die wordt geleid door pastor Hans van Wijk, geestelijk verzorger bij Marente.

Ouderdom is van alle tijden, ook de Bijbelse tijden. Als gelovigen van nu is het goed om met elkaar stil te staan bij en in gesprek te gaan over een aantal passages die in de Bijbel te vinden zijn over ouderdom en sterven. Aan de hand van een aantal vragen gaat pastor Hans van Wijk met de aanwezigen in gesprek over deze teksten en wat ons in deze teksten opvalt. De teksten zijn: Job 14:1-22, Psalm 23 en Deuteronomium 34:1-8.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Er geldt een eigen bijdrage van drie euro. De organisatie is in handen van de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim.


Tienduizend oliebollen voor stichting Hartekind

Voorhout n Tijdens de laatste dag van het jaar heeft stichting Hartekind rond de 10.000 oliebollen verkocht. De 1.290 euro opbrengst gaat naar dit goede doel.

Het is de derde keer dat met het kopen van oliebollen Hartekind wordt gesteund. De eerste twee keer moest de opbrengst gedeeld worden met andere goede doelen via de stichting Iedereen een Oliebol. Die stichting is opgeheven en dus besloot Arjan van Heeswijk, eigenaar van snackbar Parkzicht en bakker van de bollen, dat de opbrengst alleen naar Hartekind gaat. Ook de fooienpot in de snackbar leverde extra geld op. Esther van Beelen, moeder van twee Hartekindjes en actief voor Hartekind Voorhout, is blij met de steun. "Arjan is erg begaan met ons gezin en wil op deze manier bijdragen. De opbrengst gaat naar verder onderzoek."

Jaarlijks worden ongeveer 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking, daarvan overlijden er elk jaar nog 150. Stichting Hartekind probeert door middel van het financieren van onderzoeken de levensverwachting voor kinderen met een aangeboren hartafwijking te vergroten. Daarnaast zijn de onderzoeken erop gericht om de kwaliteit van leven voor de mensen met een aangeboren hartafwijking te verbeteren.