Jacqueline Eenens, initiatiefnemer Boezemcafé: 'Lotgenotencontact is heel belangrijk.' | Foto: Willemien Timmers
Jacqueline Eenens, initiatiefnemer Boezemcafé: 'Lotgenotencontact is heel belangrijk.' | Foto: Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Boezemcafé naar Oegstgeest

Warmond n Het Boezemcafé verhuist naar Oegstgeest. Waren de afgelopen jaren de bijeenkomsten voor vrouwen die getroffen zijn door borstkanker nog in Warmond, op woensdag 12 februari is het café bij Brasserie Hemels aan de Terweeweg.

Initiatiefnemer voor deze laagdrempelige ochtend is Jacqueline Eenens, borstkankercoach en ervaringsdeskundige. De sympathieke Oegstgeestse weet wat het is om met borstkanker geconfronteerd te worden, en hoe fijn het is om lotgenoten te ontmoeten. "Het ongedwongen samenzijn voelt voor velen al als een warm bad. De herkenning, het begrip, dat wordt als zeer waardevol ervaren. In het Boezemcafé is iedereen gelijk, en is één woord al genoeg om precies aan te voelen wat de ander bedoelt." Er zijn vier bijeenkomsten per jaar. Komend café is Trudie van Nieuwenhuizen te gast. Zij is onder andere gespecialiseerd in de begeleiding van vrouwen in de overgang.