Raìces Cubanas On Tour 2020

Sassenheim n Raìces Cubanas staat garant voor een swingende Cubaanse avond. Met een variatie aan muziekstijlen zoals salsa, son, bolero, guaracha, tumbao en latin-jazz wordt het publiek meegevoerd naar de traditionele Cubaanse muziek. Op zaterdag 1 februari om 20.15 uur staan ze in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Raìces Cubanas is een graag geziene gast in veel theaters. Naast een vast repertoire van wereldberoemde Cubaanse nummers, komt zij ieder seizoen met een verrassend nieuw repertoire van bekende Cubaanse composities en fusions met hedendaagse pop/rock/jazz muziek. Raìces Cubanas gaat terug naar het Cuba van vroeger en in de ogen van Cubanen wordt de groep als één van de beste vertolkers van de traditionele Cubaanse muziek beschouwd. In de nieuwe samenstelling voor het theaterseizoen 2020 wordt de groep uitgebreid van vijf naar zeven muzikanten en een zangeres. Allen zijn van geboorte Cubaans.

De zaal is deze avond ingericht met alleen statafels. Er zijn bij dus geen zitplaatsen. Tijdens de voorstelling is de bar in de foyer geopend. Kaarten kosten 21 euro en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.


Gratis naar Boerhaave

Regio n De stakingen van leraren in het basis- en voortgezet onderwijs eind januari gaan door. Daarom is Rijksmuseum Boerhaave op donderdag 30 en vrijdag 31 januari de hele dag gratis te bezoeken voor kinderen en een begeleider. Avonturiers kunnen op expeditie in de doe-tentoonstelling 'Schateiland' (vanaf zes jaar). Voor hen die meer van getallen houden, is er de familietentoonstelling Spelen met wiskunde en Wiskunderoute (vanaf acht jaar). Kinderen ontdekken de wondere wereld van hun eigen lichaam met een ´dokterstas´ (acht tot twaalf jaar) of gaan op verkenningstocht langs de maan, de planeten en de sterren in de tijdelijke tentoonstelling Kosmos: Kunst & Kennis. Boerhaave is te vinden aan de Lange St. Agnietenstraat 10 in Leiden.


De hersenen gezond houden

Sassenheim n In het kader van de collecteweek van de Hersenstichting organiseert Bibliotheek Bollenstreek in samenwerking met Welzijn Teylingen de lezing 'Hoe houd ik mijn hersenen gezond? Deze lezing is plaats op woensdag 5 februari om 20.00 uur in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42). Toegang voor leden bedraagt 5 euro, voor niet leden 6,50 euro.


Boekverkoop

Sassenheim n In de bibliotheek (Kerklaan 42) is weer een verkoop van afgeschreven jeugd- en volwassenenboeken en tijdschriften. De boeken kosten 50 eurocent per stuk, of 2 euro voor vijf boeken. De verkoop loopt tot 1 maart.