Een selfie met Danny Froger tijdens zijn optreden bij het Bokkies-jubileumfeest. | Foto: pr.
Een selfie met Danny Froger tijdens zijn optreden bij het Bokkies-jubileumfeest. | Foto: pr. Foto: pr.

Bokkies vieren jubileum

Voorhout n Omdat de Bokkies dit jaar 22 jaar bestaan vierde carnavalsvereniging de Bokken op zaterdag 25 januari uitgebreid feest. De middag werd afgetrapt met een reünie voor iedereen die ook maar iets met de Bokkies te maken heeft gehad. Zaterdagavond was het daverende jubileumfeest Helemaal Hollands.

Natuurlijk waren veel oud Bokkies bij de reünie aanwezig, maar ook andere carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek hadden de moeite genomen om de jarige Bokkies te komen feliciteren. De middag verliep zoals een gezellig verjaardagsfeest behoort te verlopen. De jarige trakteert en er werd gespeecht. Jan Regeer had voor deze gelegenheid een speciale Kuipzwam gemaakt waarin hij op een hilarische manier het ontstaan en het verleden van de Bokkies op de hak nam. De reünie werd ook voor John van Schooten een bijzondere middag. Hij werd namelijk verheven tot erelid der Bokken voor al het werk dat hij al sinds zijn jonge jeugd voor de Bokken, de jeugd en het bestuur heeft verricht.

De avond stond in het thema 'Helemaal Hollands' waar het massaal toegestroomde publiek werd getrakteerd op optredens van Danny Froger en John de Bever. Het was vooral Danny Froger die de sfeer perfect aanvoelde en het publiek bespeelde met zijn uitstraling, gezelligheid en geweldige meezingers. Het werd een fantastisch verjaardagsfeest. Het carnaval is in 2020 al vroeg gestart. Elke week zijn er al feesten, evenementen en activiteiten waarmee de Bokken feesten voor iedereen mogelijk maakt.

Bokkenbingo

Op vrijdag 31 januari is de grote Bokkenbingo. Om 20.00 uur gaan de deuren in Boerhaave open, de balletjes rollen om 21.00 uur. Voor de winnaars zijn echt grote prijzen zoals en Sonos systeem of een weekendje weg. Tijdens deze avond worden er vijf rondes bingo gespeeld, deelname kost 30 euro of 10 euro per ronde. Dit is anders dan vermeld in het magazine van de Bokken, een kleine rectificatie dus.