Vervolg voorpagina

Sassenheim

De kern Sassenheim heeft het belangrijkste centrumgebied in de centrumvisie. Ook hier kan de leegstand worden aangepakt door het verplaatsen van de winkels in de randen. Ook waar welk soort winkel komt zou naar meer samenhang kunnen worden gemasseerd. Cruciaal is in ieder geval dat de supermarkten Dirk en Hoogvliet weer als trekkers in het centrum terugkeren. De attractiviteit van het centrum kan worden versterkt. Te denken valt aan het kerkplein. Dat is nu rommelig. Met het kappen van wat bomen kan het zicht op de kerk teruggebracht worden en het verblijfsklimaat naar een hoger platform getild. Een aantal parkeerplaatsen kan verdwijnen en elders teruggebracht worden. Nu fietst en bromt men door de Hoofdstraat wat in conflict is met het winkelend publiek. Door een betere inrichting kan die gevaarlijke situatie worden opgelost. Het Hortusplein biedt een kans voor het verblijven, ontmoeten en plezier maken. Er zijn hiervoor een aantal scenario's uitgewerkt die lopen van parkeren op het plein tot eentje zonder auto's. Hoogvliet heeft evenwel aangegeven toch het parkeren op maaiveld te wensen.

Warmond

De kern Warmond kent een eigen karakter. Het huidig economisch functioneren is goed, maar wel kwetsbaar. Het concentreren van winkels in de Dorpsstraat is eigenlijk niet nodig, het is een flaneerstraatje. Er liggen wel kansen in het beleven van het water. De blusboot in de Gemeentehaven kan elders wel een plekje krijgen. Een koffietentje op het plein is ook leuk. Nu stopt de Dorpsstraat bij de Albert Heijn, maar die kan nog een stukje worden opgerekt en samengaan met de Gemeentehaven. Het plein met de pomp zou ook meer binding met het water kunnen krijgen. Een openbaar toilet in het Park Groot Leerust zou handig zijn. Met De Baan, daar liggen ook mogelijkheden. Een soort van tweede entree richting het centrum. Het parkeren blijft een aandachtspunt. Bij de behandeling in de commissie van juni en de raad in juli zal blijken wat de raadsleden van dit en de andere punten in de Centrumvisie vinden.


Fred Koot (D66) stopt tijdelijk als raadslid

Teylingen n Fractievoorzitter Fred Koot treedt tijdelijk terug als raadslid. In een bericht aan het college en de gemeenteraad geeft hij aan vanwege burn-out-achtige gezondheidsklachten genoodzaakt te zijn tijdelijk afstand van de raad te nemen.

In een persbericht schrijft Koot: "Na mijn ziekte en operatie vorig jaar ben ik enthousiast en vol energie onder andere met betrekking tot het raadswerk - en al wat daarbij hoort - begonnen. Mijn betrokkenheid en intensiteit aangaande al mijn activiteiten vanaf die tijd doen mij nu tijdelijk de das om. Kennelijk heb ik toch te snel en te veel hooi op mijn vork genomen. Gezondheid komt ook voor mij op de eerste plaats. Daarom ga ik de komende tijd aan mijn vitaliteit werken. Echter het raadslidmaatschap is mij dierbaar; juist om daarmee veel -maatschappelijks- te kunnen betekenen voor inwoners en ondernemers. Van de inwoners heb ik daartoe voor vier jaren mandaat gekregen; dat vertrouwen wil ik blijven waarmaken. Door nu rust en afstand te nemen tot aan het zomerreces verwacht ik dan in optima forma terug te kunnen komen."

Raadslid Bart van der Ploeg neemt de rol van fractievoorzitter op zich. De fractie en het bestuur zijn in overleg met de griffie over hoe de verdere werkzaamheden van Koot het beste kunnen worden ingevuld.

Zes raadsleden vertrekken

Koot is niet de enige die de raad vroegtijdig (tijdelijk) verlaat. In de afgelopen anderhalf jaar vertrokken Maarten van Welie (CDA), Lena Budko (GroenLinks), Helmar van der Ploeg (GroenLinks), Caroline Stam - Overhof (VVD), Joren Noorlander (D66) en Joost van Doesburg (PvdA) vanwege uiteenlopende redenen. Daarnaast legde ook wethouders Bas Brekelmans en Rob ten Boden hun functie neer. Gemeentesecretaris Juul Covers stopt na de zomer.