Astrid Hennekam geeft uitleg over de beroemde Jan Steen schilderijen en hun relatie tot Warmond. | Foto: pr.
Astrid Hennekam geeft uitleg over de beroemde Jan Steen schilderijen en hun relatie tot Warmond. | Foto: pr. Foto: pr.

Met de Jan Steen-gidsen op stap in Warmond

Warmond n Er is opnieuw gelegenheid om mee te gaan met de Jan Steen-wandeling onder begeleiding van Anja Schrage en Astrid Hennekam. Op zondag 1 maart laten zij zien hoe het historische Warmond zichtbaar is in het werk van de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw, zoals het inmiddels verdwenen middeleeuwse kasteel Lockhorst. Vele leuke en interessante weetjes geven een nieuwe blik op de eeuwenoude schilderijen. Deelname is gratis.

Jan Steen schilderde verschillende wereldberoemde werken in zijn Warmondse jaren. Op diverse locaties in de dorpskern wordt stilgestaan bij schilderijen van de meester. Wat zei dat 'huishouden van Jan Steen' nou helemaal, was het een weerspiegeling van zijn leven of was Jan Steen meer een moralist? Op deze en andere vragen wordt dieper ingegaan.

De wandeling start om 14.00 uur bij het hek van de Oude Toren (Monseigneur Aengenentlaan. Duur is ongeveer anderhalf uur en het eindpunt is bij de VVV aan de Gemeentehaven. Het aantal deelnemers is beperkt. Daarom graag aanmelden via info@vvvwarmond.nl, telefonisch via 071 301 0631 of bij de VVV-winkel op de Gemeentehaven 3.


Singlescafé: daten 60+

Teylingen n Welzijn Teylingen en Welzijn Noordwijk organiseren op zaterdag 28 maart weer een nieuwe editie van Daten 60+; het Singlescafé. Een gezellige avond in de buurt van Sassenheim waar vrijgezelle vrouwen en mannen gezellig en vrijblijvend met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

Iedere alleenstaande vanaf 60 jaar, wonend in Sassenheim, Voorhout, Warmond, Noordwijk of Noordwijkerhout, is van harte welkom.

Het Singlescafé 60+ is op een locatie in de buurt van Sassenheim en begint om 19.30 uur. Deelname bedraagt 15 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, hapjes en twee consumptiebonnen. Aanmelden kan tot 14 maart via Welzijn Teylingen: www.welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252-231805. Deelname is pas definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging. Om de locatie discreet te houden, ontvangen bezoekers de locatiegegevens bij de bevestiging.