Jos Leijen en Kees van Hooff treden op als duo 2 Men's JoKe. | Foto: pr.
Jos Leijen en Kees van Hooff treden op als duo 2 Men's JoKe. | Foto: pr. Foto:

Rondje Kunst: 2 Men's JoKe

Voorhout n Jos Leijen en Kees van Hooff maken al achttien jaar samen muziek onder de naam 2 Men's Joke. Op zondag 8 maart treden ze op tijdens de zesde editie van Rondje Kunst.

"We ontmoetten elkaar bij een Open Podium bij wat indertijd nog Café Het Soldaatje was", vertelt Kees. "De organisator kende ons en vond dat we eens kennis moesten maken. En het klikte eigenlijk meteen; zowel muzikaal als persoonlijk. Ik ging door een heel zware periode omdat mijn vrouw was overleden en ik was echt een beetje op zoek naar een doel in mijn leven. En dat vond ik in de muziek."

De twee vormden al snel een duo, de naam geïnspireerd op de voornamen van de muzikanten. Ze hebben een meerstemmig repertoire. "We hebben zo'n tweehonderd liedjes uit de 60- en 70-er jaren die we kunnen spelen waarbij we alles tweestemmig kunnen zingen. En trouwens, de mondharmonica van Jos past zo mooi bij mijn gitaar dat het soms lijkt alsof we meer instrumenten bespelen. Dan gebeurt er iets bijzonders. Dat is echt magisch."

2Men's JoKe treedt ook af en toe in het buitenland op. Jos: "Kees woont een deel van het jaar in Zuid-Frankrijk en heeft daar regelmatig solo-optredens. Maar af en toe worden we als duo gevraagd en dan reis ik af naar Frankrijk en maken we er een mooie show van."

Het duo speelt tijdens Rondje Kunst in de Kleine Kerk. De optredens zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. De toegang bij Rondje Kunst, georganiseerd door Rotary Club Voorhout, is gratis.