Afbeelding
Foto: pr.

Filmavond: Queen of Hearts

Sassenheim n De film 'Queen of Hearts is op donderdag 27 februari te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Anne heeft een succesvol advocatenkantoor gespecialiseerd in jeugdrecht. Ze is gelukkig getrouwd met Peter, met wie ze een tweeling heeft. Het leven van de familie wordt verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met het opbouwen van een relatie met zijn lang verloren zoon, is Anne gewend aan moeilijke jongeren in haar werk. Ze krijgt een band met Gustav. Gaandeweg verandert hun relatie en wanneer Anne Gustav verleidt, brengt ze zowel haar carrière als haar familie in gevaar. Al snel staat ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen. De film begint om 20.15 uur, de entree bedraagt 5 euro. Reserveren kan via www.hetonderdak.nl.


Sweet Mary jane in de Twee Wezen

Sassenheim n De ervaren rock blues formatie Sweet Mary jane speelt op zondag 23 februari om 16.30 uur op in de Twee Wezen. De band brengt een ode aan de bluesrock uit de 60's en 70's, denk aan Rory Gallagher, Thin Lizzy, Gary Moore, ZZ Top en Hendrix maar er zitten ook verrassende songs uit andere decennia in de set. Leden van de band speelden onder andere in voorprogramma's van Golden Earring, Rory Gallagher, Argent en Luther Allison. Aan podiumervaring geen gebrek. De toegang is gratis.


BV Agnes leert keezen

Voorhout n De activiteitencommissie van de BV Agnes heeft haar leden kennis laten maken met het steeds populair wordende gezelschapsspel Keezen. Bij de meesten was dit spel al bekend maar een aantal had geen flauw idee wat dit spel precies inhield. In totaal 48 deelnemers luisterden naar de uitleg van Keezenkoning Ferry van der Vlugt. Hij legde uit wat precies de bedoeling was en nadat elk koppel met enig zoekwerk de juiste tafel had gevonden kon men van start gaan. Gelukkig gaven de wat ervarener keezers regelmatig uitleg aan de leken op dit gebied wat zo nu en dan wel enig geduld vereiste. Gezien de rode hoofden in de zaal kostten het de nodige inspanning om alles te onthouden.

Ferry had ervoor gezorgd dat alle deelnemers nog een bosje tulpen mee naar huis konden nemen en voor de winnaars was er een extra bosje, zodat niemand met lege handen huiswaarts keerde.