De handballers van Heren 1 op de kampioensfoto met jonge supporters. | Foto: pr. Foto: pr.

Kampioen!

Voorhout n Het eerste herenteam van Foreholte werd op zaterdag 15 februari kampioen door in eigen huis Oliveo te verslaan. Door dit resultaat spelen ze volgend seizoen in de Hoofdklasse.

De dames van Foreholte speelden even daarvoor een uitwedstrijd in Breedzand. In Noord-Holland troffen ze in ZAP een gelijkwaardering team met een enkele schutter die boven de rest uitsteekt. Bij Foreholte zou de collectiviteit het moeten doen, iets wat afgelopen weken wat werd gemist. Het duurde dus even voordat de motor van Foreholte warm was. Een achterstand van vier doelpunten werd langzaam weggewerkt en zo was het na vijftien minuten weer gelijk. Na de rust bleven kansen aan de kant van Foreholte af en toe onbenut. Met nog vijf minuten op de klok staat het gelijk, maar weet ZAP op voorsprong te komen. Met nog 30 seconde weet Foreholte de bal te veroveren en speelt het toe na een laatste kans. Vijf seconde voor tijd valt de gelijkmaker, 29-29.