Broodnodige punten Teylingen

Sassenheim n Teylingen heeft in een stormachtige wedstrijd eindelijk weer eens een driepunter weten te bemachtigen. Tegen Wilhelmus uit Den Haag werd het na een 1-1 ruststand 3-1 voor de gastheren.

Teylingen begon met de wind in de rug en dat pakte al vrij snel in de wedstrijd goed uit. Een goed teruggelegde bal van Mike van der Zon kwam zo terecht bij Billal el Kourami. Hij schoot de bal goed binnen en zo stonden de Sassenheimers vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. De omstandigheden waren verre van optimaal gistermiddag. Er stond een keiharde wind en dat maakte voetballen schier onmogelijk. Voor de rust moest Teylingen een tegentreffer incasseren. Het was invaller Mark van der Heijden (el Kourami had inmiddels het veld verlaten wegens een blessure) die in aanraking kwam met Jacky Adam. De leidsman wees onverbiddelijk naar de stip en diezelfde Adam wist de juiste hoek uit te zoeken, 1-1.

Na de rust bleef Teylingen loeren mogelijkheden en vanuit een corner van Van der Zon (z´n tweede assist van de middag) kopte van der Heijden goed raak, 2-1. Kort voor tijd besliste Dani Hoogkamer het duel. Samen met Pascal de Ridder liepen zij richting de doelman van Wilhelmus en het was dus kilometerveter Hoogkamer die met zijn kenmerkende loopvermogen de 3-1 binnen werkte.

Een nuttige overwinning voor Teylingen. Volgende week een vrije dag, de week erna de inhaalwedstrijd bij HVV.

Ter Leede verliest van RVVH

Sassenheim n Na de eerdere nederlaag in de thuiswedstrijd heeft Ter Leede Vrouwen 1 opnieuw verloren. De wedstrijd in Ridderkerk tegen RVVH eindigde in 1-0.

Door een blessure bij aanvoerder Kitty Susan was trainer Hassan Azoum genoodzaakt zijn elftal gewijzigd het veld in te sturen. Na het beginsignaal ontspon zich een wedstrijd waarin duidelijk was dat beide elftallen niet wilde verliezen. Ondanks verwoede pogingen lukte het Ter Leede niet om de voorwaartsen te bereiken en als dit al het geval was dan kon hier nauwelijks een vervolg aan worden gegeven. Er waren dan ook nauwelijks kansen voor beide doelen. Kort voor rust werd de wedstrijd beslist toen linksachter Malou Postel de bal ongelukkig op haar arm kreeg en de scheidsrechter niets anders kon doen dan RVVH een strafschop toekennen. Keepster Wendel van Riemsdijk keerde deze in eerste instantie met haar voet, maar de speelsters van RVVH reageerden hier attent op en konden de bal in tweede instantie als nog tot doelpunt promoveren. De tweede helft gooide Ter Leede alles op de aanval en drong RVVH ver terug op eigen helft. De ploeg uit Riderkerk bleef in de spaarzame uitvallen wel dreigend maar konden geen potten breken. Ook Ter Leede had ondanks het veldoverwicht problemen om tot kansen te komen en kon niet meer scoren.