Koning Lear voor basisscholen

Voorhout n Alle leerlingen van de groepen zeven acht van de Voorhoutse basisscholen hebben samen op dinsdag 18 februari de voorstelling 'Koning Lear' in het Trefpunt in Warmond bekeken. Verteltheater met als inspiratiebron het beroemde verhaal van Shakespeare. Het verhaal gaat over een koning met drie dochters. De koning was zo oud dat hij de kaarsjes van zijn verjaardagstaart niet meer uit kon blazen. Hij besloot om zijn rijk over de dochters te verdelen. Welke dochter moest welk deel krijgen? En spraken zijn dochters de waarheid? Het verhaal over waarheid en verzoening werd door Joris Lehr met veel humor, spanning en verbeeldingskracht verteld met als attribuut slechts een dik touw. In de klas waren de kinderen al voorbereid op het verhaal en ook na afloop van de voorstelling is er in de groepen nagepraat over deze bijzondere voorstelling. De voorstelling is onderdeel van het programma Kunstmenu. Alle basisscholen in Voorhout maken gebruik van het Kunstmenu programma dat wordt aangeboden door Kunstgebouw uit Rijswijk.


Sacrament van de zieken

Sassenheim n In de Tuinzaal van de Bernardus (Hoofdstraat 82) is op zaterdag 7 maart om 10.30 uur een eucharistieviering. De viering staat in het licht van onze opgang naar het Paasfeest. Pastors Owel, Wehlin en Van Wijk zijn de voorgangers. Gemengd Koor St. Pancratius verzorgt de muziek.

Tijdens deze viering is er de mogelijkheid om het sacrament van de zieken te ontvangen: een bijzonder teken van troost en bemoediging op de levensweg en in het dagelijkse leven. Graag dit van tevoren even doorgeven aan Marjo van der Zanden via 0252-211568 of stuur een e-mail naar sintpancratius@parochiesintmaarten.nl. Aansluitend aan de viering is er een gezellig samenzijn.


Collecte voor Jantje Beton

Voorhout n De Stichting Jeugd en Jongerenwerk Voorhout SJJV, verzorgt al vele jaren de Jantje Beton collecte in Voorhout. Tussen 2 en 7 maart komen de vrijwilligers van de Voorhoutse Jeugd knutselclub (JCV) en Vakantie Evenementen Teylingen (VET) aan de deur met de collectebussen. De helft van de opbrengst gaat naar Jantje Beton, de andere helft wordt verdeeld onder deze twee clubs. Zij verzorgen het hele jaar door activiteiten voor kinderen in het dorp.