Kijk mee met de dj tijdens Imperium

Voorhout n Naast de dj staan kan tijdens de eerstvolgende Imperium, op zaterdag 29 februari in Ex-Voto ( Jacoba van Beierenweg 118b). Tijdens dit techno feest is er op Boiler room set-up, waarbij bezoekers over de schouder van de dj kunnen meekijken. Het concept van House Plaza & Technobunker 2.0 komt met de Techno line-up DJ Y-NØT (Falsive Records, Black bore Records), LEXXRRR Texchnohouse, Raven4), GENERIS (houseplaza & Technobunker2.0) en BERDEN (Black snake, Zeca, Wittstock Records). De zaal gaat open vanaf 21.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro via www.ex-voto.nl, aan de deur 12,50 euro.


Film: 'Call Me By Your Name'

Sassenheim n In november werd de film 'Call me by your name' nog vanwege een technische storing afgebroken. Nu is de film opnieuw te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Op donderdag 5 maart om 20.15 uur draait opnieuw het verhaal van de zeventienjarige Elio, die samen met zijn ouders de zomer doorbrengt op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk. De entree bedraagt 5 euro.


Een moestuin op het schoolplein

Regio n Kinderen zitten steeds meer binnen, terwijl de voordelen van buitenlessen zich keer op keer bewijzen. Op dinsdag 7 april, tijdens Nationale Buitenlesdag, geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Buiten les krijgen is namelijk niet alleen erg leuk voor de leerlingen, het heeft veel positieve effecten op het gebied van leerprestaties en sociale vaardigheden IVN Zuid-Holland en Jong Leren Eten Zuid-Holland lanceren in het kader van de Nationale Buitenlesdag de ‘ontwerpwedstrijd voedselplek’. Scholen uit Zuid-Holland maken kans op de realisatie van hun zelf ontworpen plek voor voedselonderwijs ter waarde van 1.000 euro.


Ontwerpwedstrijd

De ‘ontwerpwedstrijd voedselplek’ vraagt scholen creatieve ideeën in te dienen die het schoolplein omtoveren tot een plek voor ontdekkend voedselonderwijs. Vijf scholen ontvangen uiteindelijk een bedrag van 1.000 om de plek ook echt te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een moestuin, eetbare haag of leifruit op het plein. Op het schoolplein kunnen kinderen ontdekken hoe voedsel groeit. Een startpunt voor een gezonde leefstijl. Alleen scholen die ook meedoen met de Nationale Buitenlesdag maken kans. Zij kunnen hun ideeën indienen via www.ivn.nl/voedselplekzuidholland.