Vespers in de Veertigdagentijd

SASSENHEIM n Iedere dinsdagavond, tussen dinsdag 3 maart en dinsdag 7 april, is er een vesper in de Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188). Deze worden geleid door pastor P. Owel. De vespers beginnen om 19.15 uur en duren tot 19.45 uur.

De Veertigdagentijd is voor veel gelovigen een periode van soberheid. De invulling daarvan is heel divers: bewuster omgaan met voedsel, lezen van bepaalde geschriften of in de drukte van alle dag een vesper bezoeken. In de vespers staan bezoekers stil bij het boek van de Psalmen, het gebedenboek bij uitstek dat gelovigen van alle tijd raakt. Naast het lezen en bidden is er uiteraard ook ruimte voor stilte.


De vespers in de Veertigdagentijd worden georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim.


Slotavond Koning of Profeet

Voorhout n De slotavond van de vierdelige serie 'Koning of Profeet' is op maandag 2 maart. Kunsthistorica Camee van Blommestein is te gast in De Verdieping (Aletta Jacobslaan 1).

Camee van Blommestein laat aan de hand van beelden zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen hebben laten inspireren door deze Bijbelse verhalen. Van Jeroen Bosch , Rembrandt en Chagall en veel andere kunstenaars in de tussen liggende perioden. De bijeenkomst begint om 20.00 en duurt tot 22.00. De zaal is vanaf 19.30 open. De entree bedraagt 5 euro. Aanmelden is niet nodig.


Retraite: 'De morgen komt'

Regio n Diaken Jan Lamberts start op woensdag 26 februari om 13.30 uur bij Palliam (Nieuwe Zeeweg 75, Noordwijk) de Ignatiaanse 40-dagenretraite. Elke retraite is een innerlijke reis. Onder leiding van Diaken Lamberts zal op vijf woensdagsdagen van 13.30 tot 15.00 uur alle online toegestuurde gebedsmateriaal worden besproken en met elkaar verder worden verdiept. Inschrijven kan bij www.palliam.nl.