Honden tijdelijk aanlijnen in het Overbosch

Voorhout n 'Vogels vinden broeden fijn; houd uw hond aan de lijn.' Vanaf zondag 1 maart is er in het Overbosch voor het eerst een aanlijnverzoek. Hondeneigenaren wordt verzocht hun hond aan te lijnen bij een rondje door de natuur.

De lente staat weer voor de deur en de fauna in het Overbosch maken zich weer op voor het realiseren van nieuwe generaties aan onder meer vogeltjes en egeltjes. Om te voorkomen, dat deze jongste dieren worden gepakt door honden, geldt vanaf zondag 1 maart een aanlijnverzoek. Daarnaast is de pauze voor veel jonge flora in het bos een mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Voorzitter Joep Derksen: "Als stichting verbieden we mensen niets. We vragen de bezoekers alleen rekening te houden met elkaar en de natuur." Tot 16 juni wordt bezoekers gevraagd hun viervoeters aan de lijn houden. Daarna kunnen de honden weer onaangelijnd rondlopen.


'Misleidend'

Stichting Platform Hondenvrienden laat in een eerste reactie op Facebook weten dat dit gebod onrechtmatig is. "Aangezien zij (Stichting Vrienden van het Overbosch, red.) geen bevoegdheid heeft om zo'n tijdelijke aanlijnplicht in te stellen. Dat kan alleen de Gemeente Teylingen." Ze noemen het bord misleidend en vragen de gemeente er tegen op te treden.