Nick Pikaar is na een blessure weer terug in de basis en scoorde zeven keer. | Foto: pr./René van Dam
Nick Pikaar is na een blessure weer terug in de basis en scoorde zeven keer. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./Rene van Dam

Eenvoudige winst TOP

Sassenheim n Winnen was de opdracht voor TOP/SolarCompeet om een plek bij de eerste vier te behouden. Nummer negen, Groen Geel/IJskoud de Beste, was daarvoor de uitgelezen tegenstander. Na het onnodige verlies van vorige week was TOP gretig en gebrand op de winst en liet dit vanaf de eerste minuut zien.


Celeste Split en Frank Mostard waren (nog) geblesseerd, maar na een lange periode van blessureleed begon Nick Pikaar eindelijk weer in de basis. Hij was gelijk een belangrijke schakel in zijn vertrouwde vak met Paul Anholts en Barbara Brouwer waarin ook Julia Schuiling weer in de basis begon. TOP begon scherp en Barbara Brouwer benutte gelijk een strafworp. Bij 4-11 werd de eerste time-out genomen door Groen Geel en deze had, na een prachtige doorloopbal van Jet Hendriks met één hand, effect. Een korte fase waarin Groen Geel vier keer wist te scoren was de concentratie even weg en werd het 8-12. TOP pakte de draad gemakkelijk weer op en Julia Schuiling en Mick Snel bepaalden de ruststand op 8-14.


De tweede helft begon met twee goals voor Groen Geel, maar TOP was gewoonweg een paar maten te groot. Met prachtige combinaties, uitgespeelde kansen en goals maakte TOP er een korfbalshow van. Opvallend waren de zes goals van Julia Schuiling, want hiervoor had zij maar zeven pogingen nodig. Bij 16-27 verstapte Tim Flokstra zich en hij moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger Wouter de Koning bepaalde de eindstand op 19-33.