Oplettende lezer Jan Meershoek maakte nog snel een foto van het laatste huis aan de Jan Steenlaan, voordat ook daar de sloop werd afgerond.
Oplettende lezer Jan Meershoek maakte nog snel een foto van het laatste huis aan de Jan Steenlaan, voordat ook daar de sloop werd afgerond. "Een huis waar mensen gelachen en gehuild hebben." schrijft hij erbij. | Foto: pr. Foto: pr./Jan Meershoek

Jan Steenlaan klaar voor nieuwbouw

Warmond n Van de acht eengezinswoningen in de Jan Steenlaan ging de laatste op vrijdag 28 februari tegen de vlakte. De woningen uit 1955 maken plaats voor nieuwbouw.

Direct na de sloop begint woningstichting Stek met de nieuwbouw. Op de plek komen opnieuw acht woningen, net als in de oude situatie, in twee blokken van vier woningen. Dat gebeurt binnen het huidige bestemmingsplan. De nieuwbouw krijgt Nul op de Meter, wat betekent dat afhankelijk van het bewonersgedrag, net zo veel energie wordt opgewekt als er wordt verbruikt. Hiervoor betalen de huurders een zogenaamde Energie Prestatie Vergoeding (EPV) aan Stek. Dat is een maandelijks bedrag voor de opgewekte energie die een huurder anders kwijt is aan een energieleverancier. De planning is dat de nieuwe woningen na de zomer worden opgeleverd.