Gemeente verkoopt huis aan Leidsevaart

Voorhout n De gemeente verkoopt de woning op het perceel Leidsevaart 3 en 3A.

Teylingen heeft in 2017 de woning met de omliggende graslanden gekocht voor de uitbreiding van Sportpark Elsgeest. Een groot deel wordt hiervoor ook gebruikt, maar een deel van de grond is in 2018 verkocht aan de Provincie Zuid Holland voor de wijzigingen aan de N444. De woning is niet meer nodig en is daarom te koop gezet bij een makelaar die inmiddels een koper heeft aangebracht. De tijdelijke bewoners van het huis zullen medio april 2020 vertrekken. B&W heeft besloten om met de verkoop van de woning in te stemmen. (NK)


NLdoet: Nieuwe wethouder aan de slag

Sassenheim n De beoogd nieuwe wethouder Heleen Hooij gaat samen met haar nieuwe partij Trilokaal op zaterdag 14 maart aan de slag tijdens NLdoet. Samen met een aantal raads- en bestuursleden gaat ze de belevingstuin van de Bernardus toegankelijker maken voor rolstoelgebruikers.

Wie ook zijn handen uit de mouwen wil steken, heeft genoeg keuze in Teylingen. In Sassenheim staan nog zeven klussen open, waaronder een wilgentunnel maken bij scouting Scojesa. Ook de Bernardus kon nog veel helpende handen gebruiken. In Voorhout zijn vijf van de zes klussen nog niet helemaal voorzien; kom helpen met schoonmaken bij kinderboerderij de Klaprooshof of het onderhoud in het Overbosch. In Warmond worden onder andere nog vrijwilligers gezocht voor klussen aan het schip de Stormvogel. Aanmelden kan via www.nldoet.nl.


Bingo voor Team Bollenstreek

Regio n Team Bollenstreek houdt op zaterdag 14 maart een grote bingo in Tripodia (Hoornesplein 155) in Katwijk. De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan Stichting Roparun. Team Bollenstreek doet al vele jaren mee met de Roparun, de estafetteloop van Parijs of Bremen naar Rotterdam. Het team zamelt met de race geldt in voor mensen met kanker. Hollen door de Bollen is op zondag 5 april. Meer op www.roparun.nl.