"Gezonde kinderen kunnen gewoon naar school komen en dat moet vanwege de leerplicht ook." | Foto: pr./Getty Images Foto: Getty Images

Coronavirus: Kinderen gewoon naar school, Keukenhof gaat open

Regio n De scholen zijn weer begonnen en dat was reden genoeg voor het bestuur van de Sophia Stichting om ouders van leerlingen een brief te sturen over de maatregelen die zij treffen in verband met het Corona-virus (COVID-19).

Hierin laten zij onder meer weten hoe ze omgaan met het virus op basis van de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Onderwijs. "Indien nadere stappen nodig zijn, doen we dat in overleg met de GGD Hollands Midden en de betreffende gemeente(n)", laten Eveline Driest, lid College van Bestuur en Omar Ramadan, Voorzitter College van Bestuur, weten.


Advies GGD

"Er is op dit moment geen aanleiding om scholen dicht te houden. Dat mogen wij als bestuur alleen doen op advies van de GGD of na een besluit van de burgemeester. Daar is nu geen sprake van. Gezonde kinderen kunnen gewoon naar school komen en dat moet vanwege de leerplicht ook. Indien uw kind verhoging heeft, stevig verkouden is of op een andere manier ziek is, houdt u het kind vanzelfsprekend thuis. Vraag bij twijfel uw huisarts of de GGD om advies. Dat geldt zeker indien uw kind zich ziek voelt en net op vakantie is geweest in Noord-Italië of een andere regio die op onderstaande RIVM website is vermeld."


GGD en RIVM adviseren deze drie maatregelen, niet alleen nu, maar altijd om virussen te bestrijden die griep en verkoudheid veroorzaken: was je handen regelmatig; hoest en nies in de binnenkant van je elleboog; gebruik papieren zakdoekjes éénmalig. 'Laten we hier op school én thuis op letten. Daarnaast zullen de leerkrachten het geven van een hand bij begin en einde van de lesdag beperken. Indien u vragen of suggesties heeft, is de directeur van uw school daarvoor beschikbaar', laat het bestuur tot slot weten.


Keukenhof

Keukenhof staat aan de vooravond van het 71ste seizoen en voor de zoveelste keer in het bestaan van het bloemenpark is er in de wereld het nodige aan de hand waardoor er druk kan ontstaan op het aantal bezoekers. Dit keer houdt het nieuwe coronavirus de gemoederen bezig. Directeur Bart Siemerink kijkt daar niet zo negatief naar. “Ik ga dit uiteraard niet bagatelliseren, maar een portie nuchterheid is ook wel op z’n plaats." Siemerink geeft aan dat Keukenhof in de loop der jaren op dit gebied wel het nodige heeft meegemaakt. "En dat leidde zelden tot veel minder bezoekers. Het is niet ondenkbaar dat er dit jaar minder toeristen uit het buitenland komen door het coronavirus, maar aan de andere kant komen er wellicht meer Nederlanders. Hoe dan ook, we hebben nauw contact met alle instanties die de boel in de gaten houden en hebben de flexibiliteit om tijdig te reageren als we daartoe een seintje krijgen.” Keukenhof gaat op 21 maart open.