Lezing van Dominee van de Zuidas over nieuwe boek 'Elite gezocht'

Voorhout n 'Dominee van de Zuidas' en ondernemer Ruben van Zwieten geeft op maandag 16 maart in De Verdieping (Aletta Jacobslaan 1, boven De Paraplu) in Voorhout een lezing over het boek dat hij met Quote hoofdredacteur en presentator Sander Schimmelpennick heeft geschreven.

Dominee Van Zwieten constateert een groeiende vermogensongelijkheid, en een afnemende kansengelijkheid in het onderwijs. Samen met Sander Schimmelpenninck bekijkt hij deze problematiek vanuit filosofisch en bijbels perspectief. Wat is de rol van de elite? Waarom is elite een scheldwoord? En wat is onze verantwoordelijkheid? Wijsheid voor jong en oud.


De bijeenkomst wordt georganiseerd door De Paraplu en begint om 20.30 uur. Ontvangst met koffie vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis.


Basiscursus Android smartphone

Sassenheim n De Bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) biedt in samenwerking met Seniorweb de basiscursus Android smartphone. Heb je een Android smartphone en wil je beter weten hoe je telefoon werkt? Dan is deze cursus perfect om de mogelijkheden te ontdekken en om te leren hoe je de smartphone gebruikt.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op maandag 16, 23 en 30 maart en 6 april van 14.15 tot 16.15 uur. Er zijn maximaal zes deelnemers. De groepen zijn klein, zodat iedereen de aandacht kan krijgen om de nieuwe vaardigenheden te leren. Voor de cursus neem je je eigen Android smartphone mee.


De kosten voor de basiscursus zijn 35 euro voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en 40 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het gratis digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Sassenheim vindt dit spreekuur iedere donderdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur.