Film: The old man and the gun

Sassenheim n Forrest Tucker is een professionele bankovervaller die meermaals uit de gevangenis wist te ontsnappen. Op 70-jarige leeftijd deed hij zelfs nog een gewaagde ontsnapping uit de gevangenis San Quentin. Voordat hij naar een rusthuis moet vertrekken, beraamt hij nog een laatste overval.De film 'The Old man and the gun' is op donderdag 12 maart om 20.15 uur te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De toegang bedraagt 5 euro. Meer op www.hetonderdak.nl.


Eemjazz swingt

Warmond n Grand Café De Oude School, zingt en swingt - nooit oerend hard, soms zelfs fluisterzacht - op zondagmiddag 8 maart tussen 15.00 en 18.00 uur tijdens het optreden van kwintet Eemjazz. Vlot, vaardig en met verve gebrachte ballads, latin en hits van alle tijden zoals 'Blueberry Hill', 'Sugartime', 'Diamonds Are A Girl's Best Friends', 'What A Day For A Daydream' staan dan op het repertoire. De toegang is gratis.


Boekenweek: Rebelse pop-up

Sassenheim n Rebellen en Dwarsdenkers, daar gaat de Boekenweek 2020 over. Rondom dit thema en aan de hand van het boekenweekgeschenk organiseren Boekhandel Wagner en de Bibliotheek Bollenstreek samen op vrijdag 13 maart van 10.30 tot 12.00 uur een ‘De Rebelse Lees Pop-up’ in Sassenheim. Die gaat over 'Leon & Juliette', het boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl. Hierin reconstrueert zij een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseerde, tot de vergetelheid aan toe. De toegang bedraagt 7,50 euro. Aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl, in de bieb of in de boekenwinkel.


Shanty festival

Warmond n Het Warmonds Schippertjeskoor komt voort uit de Warmondse Schippertjesdagen. Hun repertoire van zeemansliederen en andere liederen sluit naadloos aan bij allerhande festiviteiten op of om het water. Dit jaar organiseert het koor op zondag 22 maart alweer de negende editie van het Warmond Shanty Festival. Op het programma ook de koren Midscheeps, Geen C te Hoog en Voor de Mast. Het festival duurt van 14.00 tot 17.30 uur en is in Het Trefpunt (Herenweg 80). De toegang is gratis.


Kofferbak sale

Sassenheim n Op het Voorhavenkwartier is op zondag 19 april tussen 12.00 en 16.00 uur de allereerste Kofferbakverkoop. Vanuit de kofferbak van een auto of vanuit de bak van een bakfiets worden op deze lentedag tweedehands spullen, eigen gemaakte en nieuwe spullen verkocht. Ook zijn er leuke gratis kinderactiviteiten. Er zijn circa 50 gratis verkoopplekken te vergeven, mail hiervoor naar info@hetidee.nl.