Ter Leede pakt belangrijke punten tegen Hoek

Sassenheim n Na een aantal verliespartijen heeft Ter Leede het goede gevoel teruggevonden. Tegenstander Hoek was daarin de ideale sparringspartner. In Zeeland wonnen de Sassenheimers met 1-4.

Met doelman Bekkers weer onder de lat en Steven Wajer op het middenveld en Jordly Petronia als rechtsback overleefde Ter Leede enkele gevaarlijke momenten alvorens zelf door Steemers op voorsprong te komen. De 0-1 wist Ter Leede het tot de rust vast te houden met goed veldspel, waar Hoek steeds minder tegenover zette. De gastheren konden ook slecht omgaan met de strakke wind in de rug. Dat deed Ter Leede na de rust veel beter. Hoek voert de druk op, maar de 0-2 valt dan ook voor Ter Leede op een uitstekend moment. Na een corner in de 70ste minuut van Hoek verovert Van Otterlo in de zestien de bal, speelt Bok op rechts aan en krijgt de bal weer terug. Vanaf eigen helft gaat hij recht op Hoek-doelman De Jonghe af en zijn strakke lage schot verdwijnt in de verre hoek.

Hoek is door de tweede tegentreffer van slag en krijgt nog een klap. In de 73ste minuut scoort ook Jeffrey Bok (0-3). Vandepitte doet wat terug voor de thuisclub (1-3), maar het slotakkoord is voor Jim Gillesen. De invaller weet in de 84ste minuut de bal langs doelman De Jonghe te jagen. Met de ruime overwinning doet Ter Leede goede zaken om weg te blijven uit de gevarenzone.

Teylingen verliest bij HVV

Sassenheim n Teylingen is er niet in geslaagd een resultaat te boeken bij de Koninklijke HVV. In Den Haag gingen de Sassenheimers op zondag met 1-0 onderuit en daalde het naar een twaalfde plaats op de ranglijst.

In een wedstrijd die op kunstgras gespeeld werd, stond Teylingen de eerste helft onder flinke druk en mocht het doelman Wessel Zonjee dankbaar zijn dat het slechts bij 1-0 bleef. Op een corner in de veertiende minuut had de goalie echter geen antwoord op de kopbal van HVV verdediger Ernest Janssen. Teylingen was voor de rust enkel gevaarlijk middels een mogelijkheid van middenvelder Billal el Kourami. In het tweede bedrijf werd Teylingen wel meer gevaarlijk, maar kon het niet voorkomen dat HVV er met de driepunter vandoor ging.

Net als Getafe

Doelman Wessel Zonjee over de nederlaag: "We speelden op een bijveld, omdat het hoofdveld eruit lag. De eerste helft hadden we volle bak wind tegen en we stonden in de eerste helft flink onder druk. De kansen waren dan ook voor HVV. Ik kon een aantal keren goed redden. De tweede helft ging een stuk beter, mede doordat we met de wind in de rug speelden. HVV ging continu tijdrekken a la Getafe en hierdoor trok de scheidsrechter er uiteindelijk terecht acht minuten extra bij. De kansen van ons waren voor Sepehr Safi (vrije trap, rakelings naast), wederom Safi op een voorzet van Sam Witkamp en Jelle Vooijs (schot over). In de 98ste minuut werd er nog een bal vanuit de scrimmage van de lijn afgehaald".

Scoreprobleem

Dat Teylingen een scorend probleem heeft is gisteren wederom aan het licht gekomen. Bij de huidige, onwaardige, twaalfde positie zal het wedstrijden moeten spelen voor lijfsbehoud. Het ´gevarengroepje´ bestaande uit Laakkwartier, ASC, Altior, DOSR en Teylingen zal moeten voorkomen dat zij die twaalfde plaats op zondag 24 mei bezitten. Concordia staat op de dertiende plek en HMSH lijkt rechtstreeks te gaan degraderen. Van dat gevarengroepje speelt Teylingen nog op bezoek bij Laakkwartier, ASC en DOSR. Concordia is eveneens een uitwedstrijd. HMSH is een thuiswedstrijd en Altior hebben de Sassenheimers al twee keer gehad. Met nog tien wedstrijden te gaan blijft het dus erg spannend. Aankomende zondag speelt Teylingen op bezoek bij Oliveo.

Vrouwen Ter Leede opnieuw met lege handen

Sassenheim n Het is de vrouwen van Ter Leede nog niet gelukt om dit kalenderjaar punten te pakken in de gespeelde competitiewedstrijden. Alleen de bekerwedstrijd tegen eredivisionist Excelsior kon winnend worden afgesloten.

Ook afgelopen zaterdag vertrok het op de tweede plaats staande FC Eindhoven met drie punten van sportpark Roodemolen. In de eerste helft konden beide ploegen geen potten breken. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar Ter Leede het met windvoordeel spelende Eindhoven opving en via snel combinatiespel de aanval trachtte op te zoeken.

Het was voornamelijk de wind die goed voetbal onmogelijk maakte. Beide ploegen kregen slechts een opgelegde kans om de score open te breken. De rust brak aan met een 0-0 stand.

Wie had gedacht dat Ter Leede de tweede helft het windvoordeel zou kunnen uitbuiten kwam bedrogen uit. Het was FC Eindhoven dat, nu tegen de wind in spelend, het initiatief naar zich toetrok en met goede combinaties de verdediging onder druk zette. De Sassenheimers moesten alle zeilen bijzetten en Eindhoven strafte in korte tijd twee verdedigingsfouten direct af (0-2). Ter Leede kwam nauwelijks nog tot aanvaardbare aanvallen en Eindhoven nam geen gas terug en scoorde vlak voor tijd ook nog de 0-3. Na negentig minuten was dit ook de einduitslag. Eindhoven vertrok met een verdiende overwinning.

Komende zaterdag komt laagvlieger SSS naar de Roodemolen, de gelegenheid voor Ter Leede om weer een resultaat neer te zetten. Naar verwachting zal aanvoerder Kitty Susan dan haar rentree, na een blessure, kunnen maken in de hoofdmacht.