CJG geeft ‘Rots en Water’-training

Voorhout n CJG Teylingen organiseert een training Rots en Water; een weerbaarheidstraining voor kinderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen of om te gaan met boosheid. Op woendag 18 maart start er een groep voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar en hun ouders.

In de training Rots en Water leren de kinderen voor zichzelf opkomen wat hij echt belangrijk vindt (rots). Ze leren ook om vriendschappelijk en met respect met anderen om te gaan (water). En misschien nog wel belangrijker: ze leren de balans te vinden tussen 'rots' en 'water'.


‘Rots en Water’ is een actieve training en bestaat uit dertien bijeenkomsten van anderhalf uur. Er wordt veel geoefend. Er is een groep voor de kinderen en tegelijkertijd draait daarnaast de oudergroep.


De training start op woensdag 18 maart en is van 13.00 tot 14.30 uur in basisschool De Achtbaan (Distelweg 56 in Voorhout). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.


Op excursie met de vogeltellers

Voorhout n De bollenvelden zijn voor veel vogels een geschikte broedplek. Patrijzen, veldleeuweriken en gele kwikstaarten maken in het voorjaar hun nesten tussen de tulpen en hyacinten. Ook weidevogels als kieviten en scholeksters voelen zich prima thuis in de bollenvelden. Doordat bollenkwekers de velden tot ver in juni met rust laten, is er minder kans op verstoring van het broedgebied dan in de weidegebieden. Jaarlijks telt de vrijwilligersgroep Bollenvogels het bollengebied op de aanwezige vogels. Op zaterdag 14 maart organiseert de vrijwilligersgroep om 10.00 uur haar startbijeenkomst mét excursie bij Firma Oostdam (Rijnsburgerweg 54). Stevige schoenen en je verrekijker kunnen zeker van pas komen. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. Meer weten of helpen vogels tellen? Aanmelden kan via info@anlvgeestgrond.nl


ALV bij VWF

Warmond n De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging tot viering van Warmonds Feesten (VWF) is op dinsdag 17 maart. De vergadering start om 20.30 uur en is in Het Trefpunt. Ada Fermont neemt afscheid van het bestuur. Daarnaast worden de jaarcijfers besproken en de plannen voor 2020 toegelicht.