Tien leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim hebben zich door de winst geplaatst voor de landelijke finaleronde op 19 maart. | Foto: pr.
Tien leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim hebben zich door de winst geplaatst voor de landelijke finaleronde op 19 maart. | Foto: pr. Foto: pr.

Debatclub wint Lagerhuis Z-H

Sassenheim n Het debatteam van het Rijnlands Lyceum Sassenheim mag zich sinds vrijdag 6 maart het beste debatteam van Zuid-Holland noemen. Zij wonnen het toernooi 'Op weg naar Het Lagerhuis' voor Zuid-Holland. Hieraan deden twaalf scholen mee. Op 19 maart gaat het RLS-team in Lelystad aan een van de landelijke rondes deelnemen. “Supergaaf”, reageert Gijs Verhoeff (vwo6) namens de tien leerlingen die het debat aangingen. “We oefenen één keer per week onder leiding van onze docent geschiedenis, meneer De Kruif. En zo waren we goed voorbereid op de twaalf stellingen van afgelopen vrijdag. Die waren met name provincie-specifiek, we debatteerden onder andere over ‘De provincie moet soepeler zijn in het toestaan van woningbouw in landelijk gebieden en de natuur rondom steden en dorpen’. Voor de landelijke ronde in Lelystad debatteren we over meer algemene stellingen. We hebben er enorm veel zin in!”, besluit Gijs.