De wonderlijke route door het leven van Van Rijn

Voorhout n Wilfred van Rijn was zondag 8 maart te gast bij Levenskunst in de Paraplu, met kardinaal Simonis als prominent bezoeker: twee geloven in één ruimte die samen de zorgen delen omtrent de leegte in de samenleving. Wilfred toont zich iets optimistischer: hij ziet vele jongeren die zich met hart en ziel inzetten voor het klimaat en voor een rechtvaardiger wereld.

Simonis ziet dat jongeren niet meer leven vanuit waarden en normen waardoor burn-out en depressiviteit onder hen voorkomt. Van Rijn en Simonis constateren ook veel onverschilligheid over geloof bij ouders. Dat helpt de jeugd niet bij geloofskeuzes als er vele verleidingen zijn waar zij aan bloot staan.


Wilfred is voorganger van Baptistengemeente Kaleb Teylingen en nauw betrokken bij de Paraplu. Op vrijdag is hij regelmatig aanwezig als de dominee, die trakteert en met wie je een goede ontmoeting kunt hebben. Wilfred koos na een technische studie aanvankelijk voor het bedrijfsleven. In die tijd leerde hij zijn vrouw kennen, die al een duidelijke geloofskeuze had gemaakt en die hem inspireerde een theologisch studie te volgen. Daarvoor nam hij ontslag en vertrok hij naar de protestantse, theologische faculteit in Leuven (België), levend van zijn spaarcenten en een vrouw en twee kinderen achterlatend in Rijnsburg. Een stap die natuurlijk ook twijfel bracht, maar Wilfred raakte steeds meer overtuigd van zijn roeping. Eenmaal klaar met zijn studie kwam het grote wachten op het telefoontje, dat hem naar zijn plek zou leiden. Hij werd allereerst aangenomen bij de EO om de mogelijkheden van het internet te verkennen. Daarna volgde een telefoontje voor het opzetten van een nieuwe gemeente in Voorhout. Pionieren pur sang. Lees het hele verslag op www.deteylinger.nl.


Het interview met Wilfred van Rijn was de laatste Levenskunst van dit winterseizoen. In november start een serie nieuwe gesprekken.