Ajax te sterk voor Ter Leede

Sassenheim n Opnieuw bleven de punten niet op sportpark Roodemolen. Ter Leede verloor van het lager geklasseerde Ajax.

Ter Leede speelde in bijna dezelfde opstelling als vorige week. Alleen met Toon Zwetsloot voor Steven Wajer op het middenveld. Met wind tegen start de thuisploeg prima. Vooral de rechterkant met een actieve Bok, die in de combinatie vaak de opkomende Petronia wist te vinden, stichtte in de Ajax’ defensie. Het levert al in de vierde minuut een mooie kans op voor centrumspits Van den Berg.

Buitenspel

Ter Leede is in de eerste fase de betere ploeg en hoewel Ajax langzamerhand meer in zijn spel komt is de volgende grote kans voor de thuisploeg. Het lage schot van Robert Steemers wordt door keeper Zandwijken gekeerd. Het doelpunt van Joey van den Berg, drie minuten later, uit een hoge bal van Bok wordt wegens buitenspel geannuleerd.

Ajax wordt nog gevaarlijk door een schot van aanvoerder De Jonge dat via de bovenkant lat achter gaat en bij een harde uithaal van Boudouni is Ter Leede-doelman Bekkers paraat. De ploegen gaan doelpuntloos rusten.

Goal Ajax

Na de rust is Ajax feller, in de 48ste minuut pareert Bekkers een schot in de korte hoek en tien minuten later weet hij weer uitstekend te redden ten koste van de tweede corner voor Ajax. Uit een vrije trap iets rechts buiten de zestien meter scoort Sterk voor de bezoekers (0-1).

Ter Leede probeert nog terug te komen, maar een inzet van invaller Limon gaat naast. In de 93e minuut fluit scheidsrechter Paarhuis af en heeft Ter Leede weer niet gewonnen op de Roodemolen. Door het zesde thuisverlies, en de winst van VVSB op Goes, zakken de Sassenheimers naar de veertiende plaats.

Onmachtig Teylingen onderuit tegen Oliveo

Sassenheim n Teylingen is er op bezoek bij Oliveo niet in geslaagd een resultaat mee naar huis te nemen. Het ging in Pijnacker roemloos onderuit, zonder ook maar één uitgespeelde kans te creëren. Aankomende zondag, thuis tegen nummer laatst HMSH, moet er koste wat het kost gewonnen worden om het 'gevarengroepje' in het vizier te houden.

Aan het begin van het seizoen wist Oliveo met maar liefst 1-6 te winnen in Sassenheim en met een derde plek op de ranglijst doen de Pijnackers het goed. Vooraf zou dit dus een lastige kluif worden en dat bleek ook gedurende de wedstrijd. Teylingen kon amper tot aanvallen komen. Na een domme overtreding op eigen helft wist Oliveo dankzij Robbert Brouwer de leiding te nemen. De vrije trap verdween kiezelhard achter doelman Wessel Zonjee. Kort na de rust kreeg Teylingen een penalty te verwerken, waar Mark Milolaza de baas was over Zonjee. Twintig minuten voor tijd maakte Niels Bentvelzen er ook nog 3-0 van. Teylingen stelde hier dus als gezegd niets tegenover.

Geen kans gecreëerd

Aanvoerder Dennis van den Nouland zag een plichtmatig Teylingen: "De eerste helft gaven we weinig tot niets weg, maar zelf hebben we ook geen één kans gehad. Het is zuur dat we door een domme overtreding 1-0 achter komen. In de tweede helft zouden we wat meer gaan voetballen, omdat we de eerste helft veel te snel de lange bal speelden. Helaas kregen we snel in de tweede helft een penalty te verwerken en dan weet je dat het moeilijk wordt. Twee dode spelmomenten breken ons dan op", aldus de verdediger.

Van den Nouland vervolgt: "De 3-0 viel nog en Mark van der Heijden viel met een hamstringblessure uit, dan spelen we nog met tien man ook. We hebben geen kans gecreëerd vandaag en dat is spijtig. Het is een beetje hetzelfde liedje als de laatste weken, we doen niet onder voor de tegenstander, maar we laten zelf veel te weinig zien om aanspraak te maken op een resultaat. Het komt allemaal wat plichtmatig over. Er volgen nu twee cruciale wedstrijden die gewonnen moeten worden (HMSH thuis en Concordia uit, red.). Willen we dit seizoen nog van die p/d plek afkomen, dan moeten we echt zes punten pakken", sloot de Sassenheimer af.

Favoriet tegen HMSH

Aankomende zondag speelt Teylingen dus thuis tegen HMSH, waar het eerder op bezoek in Den Haag nog onderuit ging. Met vier gewonnen wedstrijden van de zeventien gespeelde ontmoetingen is een overwinning zeker geen garantie. Ook HMSH is niet in goede doen en thuis speelt Teylingen beter dan uit, Teylingen zal dan ook als favoriet aan de aftrap verschijnen aanstaande zondag.